Recollida de roba a domicili a Barcelona

19/02/2023 - 10:00

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili.

L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. 

Els veïns i les veïnes que vulguin sol·licitar aquest servei ho poden fer a través del telèfon 010.

El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

El servei s’emmarca en el Pla residu zero Barcelona 2021-2027 i s’afegeix a la xarxa de 225 punts i contenidors distribuïts per l’espai públic, que el 2022 van recollir més de 2.500.000 quilograms de roba.

El nou servei permetrà lliurar roba, complements, calçat, tovalloles, llençols o cortines. Per poder demanar-lo cal arribar a un mínim de 5 bosses d’escombraries de 60×54 cm o 3 de 68×70 cm, o 2 i 1, respectivament, en cas de persones amb mobilitat reduïda acreditada.

La recollida la portaran a terme dues empreses d’inserció laboral sense ànim de lucre, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores (dissabtes, només al matí).

Què passa amb la roba que es dona per reciclar?

  • Un 59% es reutilitza en botigues de segona mà o s’exporta a d’altres països.
  • Un 37% no es pot reutilitzar i es creen noves fibres a partir dels materials.
  • Un 4% no es pot aprofitar.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí