Fotovoltaica i residus al Penedès-Garraf

09/02/2023 - 09:52

La Mancomunitat Penedès-Garraf instal·larà energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus.

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir la primera assemblea del 2023 de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Un dels assumptes més destacats va ser l’aprovació de la licitació d’un nou contracte de servei per instal·lar energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus de la Mancomunitat situada a Vilafranca.

L’objectiu és produir energia elèctrica per a l’autoconsum i avançar cap a un model més sostenible i eficient, que redueixi les emissions i contribueixi a mitigar el canvi climàtic, així com reduir la factura energètica de la gestió dels residus, afectada per l’augment general de preus d’aquest darrer període. L’estudi econòmic preveu que es pugui compensar amb energia fotovoltaica entre un 30 i un 35% del consum actual de la planta, i amb un estalvi net anual d’entre 2.000 i 4.000 euros.

El contracte d’instal·lació ha estat promogut en col·laboració amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN) amb una fórmula pionera en què la Mancomunitat Penedès-Garraf esdevindrà una de les primeres entitats a implementar-la. Tindrà una durada de 12 anys, amb un import d’una mica més de 300 mil euros, que es distribuirà en quotes de 2.000 euros mensuals. L’acord preveu, a més de la instal·lació, el servei de manteniment, per tal de garantir el màxim autoconsum possible.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Notícia

La instal·lació, ubicada en una superfície de 10.000 metres quadrats del polígon industrial La Gavarra, tindrà una potència de 1.002,8 kW pic (potència màxima) i generarà, mitjançant prop de 2.200 panells, 1.454 MWh anuals d’energia verda. Amb aquesta actuació, es preveu un estalvi de 700 tones d’emissions de CO2 a l’any. L’energia generada es destinarà a la xarxa de la distribuïdora municipal.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Butlletí