Bicicletes amb una nova vida a Terrassa

08/02/2023 - 13:05

L'Ajuntament de Terrassa cedeix 308 bicicletes abandonades a l'entitat Biciclot perquè tinguin una segona vida

Ara fa un any que l'Ajuntament de Terrassa i l'entitat sense ànim de lucre Biciclot van signar un conveni de col·laboració per a la cessió, de manera gratuïta, de les bicicletes i altres components (sellons, cistelles, rodes...) que han estat abandonades a la via pública o dipositades a les deixalleries municipals de Can Barba o Can Casanoves. Al llarg de l'any 2022 es van lliurar un total de 248 en sis entregues. Avui se n'ha fet la setena, a la deixalleria de Can Casanovas, on Biciclot ha recollit un total de 60 unitats i altres elements.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, aquest tipus de conveni «ens donen l'oportunitat de què les bicicletes que han estat abandonades a la via pública o lliurades a les deixalleries municipals, que ja són de titularitat municipal i que tenen la consideració de residu, tinguin una segona vida com a mitjà de transport sostenible. Deixen de ser un residu per ser, novament, un recurs. I, amb aquest conveni, ja hem lliurat més de 300».

Aquest conveni s'emmarca dins les línies estratègiques en què es basa l'actual Pla de Prevenció i Gestió de Residus Municipal, per fomentar un canvi d'hàbits, reduint la generació de residus, impulsant la reutilització. En aquest es recull que Biciclot es compromet a recollir les bicicletes abandonades, informar sobre el reaprofitament dels objectes cedits gratuïtament i participar en activitats que se celebrin a Terrassa i que estiguin vinculats al medi ambient i a la mobilitat sostenible. L'Ajuntament ja va subscriure altres convenis semblants amb aquesta entitat i amb l'associació Recircula els anys 2013 i 2016. 

Biciclot és una entitat sense ànim de lucre ubicada a Barcelona que promou la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Un dels seus programes és recollir bicicletes usades, per reparar-les i posar-les de nou en circulació, fent donacions i retornant-les al mercat de segona mà; potenciant així l'economia circular i el consum responsable amb valors socials i mediambientals. A Terrassa, Biciclot organitza els cursos de l''Ambicia't a l'institut', on cada any ensenyen a prop de 800 alumnes a moure's en bicicleta per la ciutat de manera segura i sostenible.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia
Notícia

Arrenca als mercats municipals de Badia del Vallès, el Prat de Llobregat i Sant Joan Despí una campanya per reduir envasos d’un sol ús.

Butlletí