El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa compta amb la participació de 8.500 alumnes

30/01/2023 - 08:18

L'Ajuntament de Terrassa organitza una nova edició del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST) per proporcionar a les escoles els recursos necessaris per respectar el medi ambient. Enguany, participaran gairebé 8.500 alumnes d'infantil, primaria i secundària, dels 51 centres de la ciutat que han sol·licitat, en total, 333 activitats.

D'aquestes, 303 estan pensades pels cicles d'infantil i primària, i les altres 30 per a secundària.

L'objectiu del PEST és fomentar l'educació per a la sostenibilitat entre el públic infantil i juvenil per fer de Terrassa una ciutat saludable i respectuosa amb l'entorn.

El programa, que ja forma part del currículum escolar de la majoria dels centres de la ciutat, compta enguany amb la participació de 8.475 alumnes (7.575 d'infantil i primària i 900 de secundària) de 51 centres escolars, dels quals 40 són d'educació infantil i primària; sis de secundària i cinc d'educació especial.

Aquests infants i joves s'implicaran en les 82 propostes didàctiques que s'ofereixen, de les quals 12 estan pensades per a l'etapa d'educació infantil, 43 per a la de primària i 27 per a la de secundària. Totes elles s'articulen en tres àmbits: tallers a l'aula, visites a les instal·lacions ambientals i activitats a l'Anella Verda.

Les novetats temàtiques d'aquest curs estan relacionades amb l'emergència climàtica, la biodiversitat urbana, la seguretat alimentària i el malbaratament i el consum responsable d'energia. En aquestes propostes també s'inclouen les cinc que ofereix l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT); les set de l'empresa municipal Taigua, i les tres de l'Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF).

 

Dia Mundial de l'Educació Ambiental

El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental. Des del curs 2014-15, l'Ajuntament treballa en el PEST per fomentar la consciència mediambiental entre la comunitat educativa, ja que està dirigit a l'alumnat dels cicles d'infantil, primària i secundària, principalment. Amb tot, també inclou diferents activitats dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que s'imparteixen des d'ara fins al mes de juliol.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
05/06/2023 - 00:00
Terrassa
Article

‘Salut i microplàstics' és el lema de la 32 Setmana del Medi Ambient de Terrassa, que se celebra del 5 a l'11 de juny.

Article

Els projectes d’educació per a la sostenibilitat arriben a més de 7 mil alumnes a Menorca durant el curs escolar 2021-2022

Butlletí