Més de 9.000 multes des de la implantació de les sancions de la ZBE a Sant Cugat del Vallès

Font: Cugat Mèdia

28/01/2023 - 08:00
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Això implica unes 650 multes al mes de mitjana (22 al dia), tot i que el repartiment és molt irregular segons els mesos

La Policia Local de Sant Cugat del Vallès ha interposat més de 9.100 denúncies des de l'entrada en vigor el novembre del 2021 de les sancions per l'incompliment de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), segons dades municipals a les quals ha tingut accés Cugat Mèdia. Això suposa unes 650 infraccions denunciades al mes en 14 mesos (22 al dia), tot i que el volum varia considerablement d'un mes a un altre. Així, el màxim nombre de multes es registra el mateix novembre del 2021 amb l'inici de les sancions, amb més de 1.400 denúncies. La xifra s'ha anat reduint al llarg de l'any, tot i que al setembre i al novembre de l'any passat van repuntar de nou.

Les restriccions de la Zona de Baixes Emissions van entrar en vigor l'1 de maig de 2021; però les sancions, que oscil·len entre els 100 i els 500 euros segons la gravetat de la infracció i la reincidència, no es van començar a aplicar fins al novembre d'aquell mateix any.

Sant Cugat va ser la primera ciutat, després de Barcelona, en posar en marxa aquesta mesura contra els vehicles més contaminants.



 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’any 2022 s’ha reduït un 13% les emissions de diòxid de nitrogen, un 4% les de CO₂, un 18% el carboni negre, un 6% les partícules PM10 i un 8% les PM2,5.

Notícia

Els 9 municipis de l’Arc Metropolità han coordinat esforços per establir uns criteris comuns d’implantació que facilitin a la ciutadania l’ús de les ZBE i evitin que la seva entrada en funcionament esdevingui un nou element de desigualtat social

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí