L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

03/01/2023 - 16:00













La iniciativa va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. 

  • S’informarà a l’hostaleria sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent
  • Es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments
  • La campanya reforçarà les accions de sensibilització al sector de l’hostaleria i la restauració, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús


L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs posa en marxa una campanya informativa adreçada establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

La iniciativa arrenca va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. En primer lloc, s’enviarà un comunicació a tots bars, cafeteries i restaurants de la ciutat informant sobre aquesta acció. Posteriorment un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran els establiments amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en solucionar possibles dubtes dels responsables de la separació de residus als establiments i en conèixer les seves necessitats específiques. En successives visites, es verificarà si els establiments estan gestionant correctament els residus que generen.

 

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

A més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on es serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidatge de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a Sant Adrià de Besòs es va arribar al 29,91% de recollida selectiva. El 2025 l'objectiu serà del 55%.

Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquesta acció s'emmarca dins el hackathon més gran del món, organitzat per NASA Space Apps, un esdeveniment que reuneix a més de 31.000 persones.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí