Es posa en marxa el projecte Mollet Solar

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès i Vallès Visió

14/12/2022 - 08:00

S’inicien les obres d’instal·lació de les primeres plaques solars del projecte Mollet Solar a l’Escola Can Besora. 

 

En aquest cas s’hi afegeix un component educatiu i pedagògic de conscienciació sobre les energies renovables, del qual se’n podrà beneficiar l’Escola. La propera actuació també es farà abans que finalitzi aquest any i estarà ubicada a la nau de la Brigada Municipal.

El projecte Mollet Solar comporta la creació de “8 illes solars fotovoltaiquesen tot el municipi, i estaran situades a les escoles Cal Músic, Sant Vicenç, Can Besora, Col·legis Nous, Montseny, a l’Escola Bressol La Filadora, a la nau de la Brigada Municipal i al Mercat Municipal. El projecte es va redactar gràcies a suport econòmic de la Diputació de Barcelona i amb el finançament del programa Renovables 2030 de la Diputació.

La previsió és que les 8 instal·lacions projectades a cobertes municipals escollides estratègicament per tota la ciutat per així poder donar cobertura a d’altres edificis municipals propers, en un radi de 500 m i que es preveu que estiguin acabades el 2023. Amb aquest projecte s’aconseguirà compartir la producció fotovoltaica amb 35 equipaments municipals, cobrint el 40% del consum i aprofitant el 100% de l’energia produïda, a més, els excedents de l’energia solar es destinaran a unes 200 famílies en situació de pobresa energètica, que podran veure reduït el seu consum en un 20%

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat que “El Mollet Solar, projecte exemple de justícia social i justícia amb el Planeta, comença a posar-se en marxa” i ha afegit “amb ell es referma el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra la crisi climàtica i el canvi de model energètic i es reforça l’escut social de la ciutat compartint energia amb famílies que es troben en situació de pobresa energètica

De la seva banda, el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto Cervera, ha recordat que “aquest projecte lliga amb altres actuacions de l’Ajuntament com la posada en marxa de l’Oficina de Rehabilitació Energètica que permet assessorar als molletans i a les molletanes en tots els aspectes relacionats amb la transició energètica, començamt per l’ajuda en la tramitació de convocatòries de subvencions”.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí