La planta de triatge de Gavà-Viladecans incrementa prop del 40 % la capacitat per processar envasos lleugers

Font: AMB

28/11/2022 - 14:00

La nova organització d'aquesta instal·lació permet tractar 9.000 tones més d'envasos provinents del contenidor groc cada any La millora de la planta s'ha dut a terme davant de l'increment de la recollida selectiva realitzada pels ciutadans

L'AMB, administració competent en el tractament de residus municipals al territori metropolità, ha augmentat la capacitat de tractament d'una de les seves principals instal·lacions, el centre de tractament de residus municipals (CTRM) de Gavà-Viladecans. Amb el nou funcionament, que ja està en marxa, la planta augmenta la seva capacitat en un 37,5 % pel que fa als envasos lleugers, com envasos de plàstic, metàl·lics i envasos per a begudes i aliments (brics). D'aquesta manera, el CTRM de Gavà-Viladecans passarà de gestionar 24.000 tones anuals d'envasos a 33.000 tones.

La nova organització, que s'ha implementat durant aquest mes de novembre, inclou la contractació de fins a 18 persones més per a l'entrada en funcionament d'un tercer torn de nit, que suposa un augment de la plantilla d'un 33 %.

Aquesta reformulació del servei fa que l'AMB pugui tractar un 15 % més de residus de la fracció d'envasos recollits selectivament cada any.

Respecte al total de residus tractats anualment a la metròpolis (1.478.128 tones l'any 2021), els canvis en aquesta instal·lació suposaran un increment del 0,6 %.

Al CTRM de Gavà-Viladecans, gestionat pel grup TERSA (companyia pública de gestió de serveis ambientals relacionats amb l'economia circular i que està participada per l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona), hi arriben residus de la fracció envasos, que són classificats per materials i preparats per al procés posterior de reciclatge.

Com a conseqüència d'un increment de la recollida selectiva a l'àmbit de l'AMB, ja sigui a través dels contenidors situats a la via pública o a través d'altres sistemes implantats pels municipis metropolitans, com la recollida porta a porta, també ha augmentat la quantitat d'envasos que arriben a la planta. Per aquest motiu, la instal·lació ha adaptat el sistema per incrementar la capacitat de tractament i recuperar més envasos per a la seva valorització i reciclatge.


 

Categories: 
Municipis: 
Barcelonès

Relacionats

Article

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Acte
12/12/2023 - 09:00
El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça comercial, 12. Barcelona.

Butlletí