Els mercats de Mataró i Mollet del Vallès també diuen 'Adeu als plàstics d’un sol ús'

28/11/2022 - 12:03

La campanya s'ha desenvolupat entre el 4 i el 20 de novembre.​

"Mercats Sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús", iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona, engloba una campanya comunicativa als mercats municipals i un projecte d’aprenentatge servei (ApS) amb alumnes dels instituts dels municipis participants. Les accions van adreçades a usuaris i paradistes del mercat amb l’objectiu de reduir els residus plàstics i embolcalls d’un sòl ús en les compres de productes alimentaris. Per cada municipi s’ha convidat un institut (d’una o dues línies) a participar en el projecte d’aprenentatge servei.

La campanya es va desenvolupar del 13 al 30 d’octubre als municipis de Vilafranca del Penedès, Sabadell i Sant Feliu de Llobregat. I del 25 de novembre a l’11 de desembre, s'hi han sumat Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Igualada.

 

Aprenentatge servei

Durant el mes de setembre es van iniciar els projectes d’aprenentatge servei dels municipis de Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat i Sabadell. L’alumnat dels instituts de l’IES Olorda (grups de 4t d’ESO i comissió ambiental), l’IES Les Termes de Sabadell (4t d’ESO) i l’IES Vilafranca 2 (3r d’ESO) van dur a terme les sessions d’aprenentatge i també les accions de servei al mercat.

La Diputació de Barcelona dona suport als instituts amb dues sessions d’aprenentatge i quatre hores presencials de servei al mercat amb l’acompanyament i guiatge d’una educadora i ofereix una guia completa amb materials i orientacions per dur a terme tot el projecte. D’altra banda, els ajuntaments, a través de personal tècnic de mercats i de medi ambient, organitzen una visita guiada al mercat municipal per a tots aquells alumnes que participen a l’ApS amb l’objectiu de conèixer el mercat i establir un primer contacte amb els paradistes.

"Mercats Sostenibles" es va iniciar el curs passat 2021-2022 amb la realització de la campanya comunicativa i el projecte d’aprenentatge servei als municipis de Rubí, Manresa i Viladecans.



 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Notícia

Més de 700 professionals d’empreses, institucions i administracions públiques comparteixen idees per avançar en la gestió de residus

Butlletí