Sant Cugat segueix els passos de Barcelona i afegirà noves excepcions a la ZBE

Font: CugatMedia

21/11/2022 - 09:10
Foto: Localpress

Foto: Localpress

Es tracta d'una ampliació de 10 a 24 els dies a l'any amb permís per circular; excepcions a les rendes més baixes i a determinats vehicles professionals.

L'Ajuntament de Sant Cugat farà canvis a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per afegir més excepcions de vehicles que hi puguin circular sense l'etiqueta ambiental. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, en una entrevista a Cugat Mèdia. El consistori adaptarà els canvis que farà l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que alhora incorpora els canvis que farà Barcelona a partir del 2023. Es tracta d'una ampliació de 10 a 24 els dies a l'any amb permís per circular; excepcions a les rendes més baixes i a determinats vehicles professionals.

"El fet que l'ordenança de la ZBE de Barcelona hagi estat recorreguda, i el jutge els hagi donat la raó, i l'Ajuntament l'hagi modificat, ens sembla bé i nosaltres adoptarem aquesta nova ordenança", explica Soler, que no ha donat dates de quan es faran aquests canvis, però.

Repassem quins són els canvis que s'aplicaran a l'ordenança de la ZBE a Barcelona a partir del 2023.
Autoritzacions anuals per a les rendes més baixes
Per determinar quines persones podran circular amb vehicles contaminants per la ZBE s’utilitzarà l’indicador IPREM 2022 (indicador públic de renda d’efectes múltiples), que és de 579 euros mensuals, i els membres de la unitat familiar:

  • 1 persona: 1.158 euros (IPREM x2)
  • 2 persones: 1.447 euros (IPREM x2.5)
  • 3 persones: 1.679 euros (IPREM x2,9)
  • 4 o més persones: 1.910 euros (IPREM x3,3)


24 les autoritzacions diàries
Les autoritzacions diàries per als vehicles que no tenen etiqueta ambiental que passen dels 10 dies a l’any a 24. Aquí també queden inclosos els vehicles històrics i els clàssics. A més, s’hi afegeixen els vehicles estrangers, que tindran 24 dies de permís.

Més autoritzacions temporals
Poden obtenir una autorització temporal els casos següents:

  • Professionals que utilitzen el vehicle per treballar i els falten cinc anys per jubilar-se.
  • Vehicles en estat de reposició si s’acredita la compra d’un vehicle que compleix els requisits establerts.
  • Vehicles que portin a terme tasques de manteniment en tallers. Tenen autorització mentre el vehicle està al taller.
  • Vehicles de persones amb tractaments mèdics periòdics. Tenen autorització mentre dura el tractament.
  • Vehicles singulars com cotxes d’autoescola, portacontenidors, vehicles cisterna, camions gàbia, camions dumper, vehicles blindats. En aquests casos l’autorització serà anual.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els 9 municipis de l’Arc Metropolità han coordinat esforços per establir uns criteris comuns d’implantació que facilitin a la ciutadania l’ús de les ZBE i evitin que la seva entrada en funcionament esdevingui un nou element de desigualtat social

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Butlletí