Gairebé 500 persones planten 1.600 espècies dunars i retiren 120 Kg de plantes invasores a l'Acció Platges Met

Font: AMB.cat

09/11/2022 - 08:00

El passat diumenge 23 d'octubre es va portar a terme la cinquena edició de l'Acció Platges Met al litoral metropolità: una jornada de sensibilització ambiental on la divulgació científica i el coneixement es combinen amb activitats d'oci i lleure. 

Aquesta diada, que s'emmarca en el 16è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, l'ha organitzat i promogut l'AMB en col·laboració amb  els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral. S'han fet un total de 8 activitats diferents, en què hi han participat moltes famílies, aficionats al medi ambient i apassionats per la biodiversitat.

Les actuacions participatives estan relacionades amb la competència de l'AMB sobre la gestió integral de les platges i la conservació de la infraestructura verda metropolitana.

Plantacions a les dunes: a les platges de Castelldefels, Gavà i Sant Adrià de Besòs s'hi han fet plantacions populars d'espècies pròpies dels ecosistemes dunars. A Castelldefels s'han plantat 350 exemplars de borró, alfals marí i violer de mar, i s'han retirat 40 kg d'espècies invasores. A Sant Adrià de Besòs s'han plantat  216 unitats de diferents espècies dunars.

Descoberta de la biologia de les tortugues marines que arriben a les platges metropolitanes i com es gestiona la presència d'aquests animals amb la participació del CRAM.

Itinerari guiat per experts als espais dunars de la platja del remolar de Viladecans.

Activitats de la Jugatecambiental a Montgat i de l'Escola del Mar de Badalona. 

Com a novetats, aquest any destaquen dos fets rellevants:

Organització d'accions de responsabilitat social corporativa (RSC) a Gavà, Viladecans i Castelldefels, amb la plantació de més de 700 exemplars d'espècies dunars.

Estrena de dues noves ubicacions de les Jugatecambientals de les platges metropolitanes: a Montgat, amb una nova Naturaula, i Castelldefels, amb un nou mòdul de la biblioplatja.

La gestió integral de les platges metropolitanes inclou un seguiment ambiental dels espais dunars, en què la retirada de plantes invasores i la plantació de noves espècies ajuden a conservar i recuperar aquests ecosistemes. Al llarg de les pròximes setmanes l'AMB donarà a conèixer l'evolució i l'extensió de les dunes metropolitanes, que han experimentat un creixement al llarg dels darrers anys. 


 

Categories: 

Relacionats

Reportatge

Les platges són un espai natural que freqüentem bastant, però que a la vegada desconeixem força. En fem ús per refrescar-nos, divertir-nos, prendre el sol o fins i tot alimentar-nos i desplaçar-nos, però poques vegades prestem atenció a la seva importància ecològica.

Entrevista
David Obura, director de Cordio East Africa

David Obura és un reconegut científic especialitzat en l’estudi dels esculls de corall a Kenya. La seva experiència en la conservació marina i la seva direcció a Cordio han establert la seva reputació com a líder en la comprensió i preservació dels ecosistemes marins.

Acte
28/11/2023 - 12:00
Centre Cultural Miramar. Carrer de la Davallada, 12, Sitges

Butlletí