Sant Cugat del Vallès retira els autobusos municipals més contaminants de la ZBE

Font: Cugat Mèdia

28/10/2022 - 08:00
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Els tres autobusos de la flota municipal sense distintiu ambiental que encara circulen per la Zona de Baixes Emissions deixaran de fer-ho a partir de l'1 de novembre.

Així ho han confirmat a Cugat Mèdia fonts municipals, que han explicat que els tres vehicles seran substituïts transitòriament per Moventis per autobusos més eficients. La intenció del consistori és adquirir de manera definitva nous autobusos, ja adaptats a la normativa, durant el primer trimestre del 2023.La normativa de la Zona de Baixes Emissions preveia una moratòria per aquest tipus de vehicles sempre que existís el compromís de renovació, que era el cas de Sant Cugat. Aquesta pròrroga en l'aplicació de la normativa acaba l'1 de novembre.

Es dona el cas que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va arribar a un acord amb l'associació d'autobusos Audica per incorporar com a vehicles autoritzats per entrar a les zones de baixes emissions aquells sense etiqueta ambiental però que disposen de rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda. L'Ajuntament es pot, doncs, acollir a aquest acord, ja que és el cas dels tres autobusos que no compleixen amb la ZBE.

Tot i així, el consistori ha decidit retirar de la ZBE els tres autobusos sense etiqueta ambiental en aplicació del "compromís de reducció de les emissions contaminants de la flota municipal".


 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.

Butlletí