Polinyà sancionarà el "turisme de residus"

18/05/2022 - 15:50

Cinc persones de municipis veïns sancionades en la darrera setmana per llençar les escombraries a Polinyà.

Cada vegada són més les poblacions que aposten per la recollida d'escombraries porta a porta, que consisteix a treure els contenidors i passar a recollir els residus a la mateixa porta dels habitatges segons un calendari establert. Per a alguns veïns, però, és més fàcil llençar la brossa al poble del costat i això ha provocat que en les darreres setmanes alguns dels contenidors més propers als límits del municipi es trobin desbordats, sobretot els contenidors de rebuig, la fracció més contaminant i cara de gestionar.

Abans del canvi de sistema als pobles de Caldes de Montbui, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans, aquests mateixos contenidors eren suficients per a recollir les deixalles dels veïns i veïnes de la zona. Ara, però, es desborden per culpa de l'anomenat "turisme de residus": les persones que no volen complir amb el reciclatge que imposa el porta a porta busquen contenidors de rebuig als pobles del costat per abocar-hi les escombraries. Això suposa un cost extra per al municipi que ho rep.
 

Cinc sancions de 300 euros en una setmana

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Polinyà ha decidit que es multarà aquelles persones que portin les escombraries de casa seva fins a Polinyà. De moment, la Policia Local ja ha fet cinc identificacions en només una setmana amb multes de 300 euros cadascuna. Les sancions, però, podrien arribar fins als 750 euros.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquest nou sistema ha permès reduir dràsticament els residus de la fracció resta.

Article

L’acció la gestiona Andròmines en conveni amb l’Ajuntament i consistirà en tallers itinerants per arranjar petits electrodomèstics i dispositius electrònics.

Notícia

Begur incrementa els controls per garantir el bon funcionament del sistema de recollida de residus.

Butlletí