Les Nacions Unides guardonen l'Àrea Metropolitana de Barcelona per la bona gestió dels boscos urbans

Font: AMB

12/05/2022 - 10:00

L'organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) ha atorgat  el reconeixement Tree Cities of the World a l'Àrea Metropolitana de Barcelona pel seu compromís amb la gestió i la cura dels boscos urbans.

És la segona vegada que l'AMB rep aquest reconeixement i, justament, coincideix amb el nomenament com a Ciutat Europea del Bosc 2022, un altre reconeixement d'àmbit internacional, en aquest cas del European Forest Institute (EFI), que avala la gestió d'espais naturals basada en la conservació, protecció i participació activa de la ciutadania.  

Tree Cities of the World és un programa fundat per la FAO i per Arbor Day Foundation, l'organització sense ànim de lucre més gran del món dedicada a plantar arbres. El programa compta amb el suport de socis col·laboradors en diferents països que tenen contacte directe amb administracions locals. A Espanya, aquesta tasca la desplega l'associació Arbocity. La metròpolis de Barcelona és l'única ciutat catalana i una de les onze ciutats espanyoles que han rebut aquest reconeixement, juntament amb altres com Madrid, Alcalá de Henares, Cieza, Gandia, Las Rozas de Madrid, Navacerrada, Sevilla la Nueva i Rivas-Vaciamadrid.
 

Missió del Tree Cities of the World

El programa Tree Cities of the World aspira a crear més espais verds a les ciutats i metròpolis a través del reconeixement als governs locals en la gestió dels seus boscos urbans. La seva visió compartida és connectar ciutats de tot el món en una nova xarxa dedicada a adoptar enfocaments més exitosos i bones pràctiques per a la gestió forestal. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Reportatge
EN EL PUNT DE MIRA

Les característiques concretes ecosistèmiques i urbanístiques de Collserola fan que la gestió forestal i agrícola presenti reptes particulars.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Notícia

Manifesta 15 Barcelona s’expandirà més enllà del centre de Barcelona i arribarà a la serra de Collserola, el Prat-Delta del Llobregat i el riu Besòs anomenats ‘nodes geogràfics’.

Butlletí