Butlletí 461 - ESPECIAL - LES VEUS DEL PLANETA, PER SANT JORDI

20-04-2022 al 22-04-2022

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Twitter Facebook YouTube

 

ESPECIAL - LES VEUS DEL PLANETA, PER SANT JORDI

 
 

Jordi Pigem, Joan Vila, Cori Calero, Joandomènec Ros, Santiago Vilanova i Xavier Soler. 6 maneres, 6 mirades, 6 veus amb colors i matisos molt diferents que volen explicar el que està passant al planeta Terra, transmetre el prodigi d'habitar aquest món i dibuixar camins per afrontar el major repte que ha tingut mai la humanitat: l'emergència climàtica. Sostenible ha volgut escoltar-los per apropar-los al lector que tria compromís, veritat i també bellesa, per aquest Sant Jordi.

Entreu als continguts per escoltar-los en les entrevistes en vídeo que els hem fet.
 

  Abril 2022  
Reflexió
 

Entrevistes a les 6 Veus del planeta

 
 

YouTube Jordi Pigem: “Redescobrir l’encís del món és part essencial del viatge cap a la nova cultura"

22/04/2022

 
 

Quedem amb el Jordi Pigem davant del mar a l'Escala, però la tramuntana no ens deixa gravar, de manera que ens proposa una passejada per un bosc proper, per visitar una alzina centenària, i allà sota l'alzina tenim una conversa aprofundida i al mateix temps plena de silencis, com el seu llibre, un monòleg poètic i filosòfic ple de bellesa contemplativa on la Terra ens parla i ens recorda que som natura i que formem part del prodigi de la biosfera.

Así habla la Tierra” ha estat editat per Kairos.

 
 

YouTube Xavier Soler: "És un genocidi no explicar-li a la gent la veritat"

22/04/2022

 
 

Xavier Soler ha avançat la seva tornada d’un viatge només per atendre’ns. Ens cuida durant tot el procés fins arribar a la seva casa davant del mar a Vilanova i la Geltrú. És molt important per ell arribar a la gent, per això s’explica amb la passió d’aquell que ha passat anys entenent els processos naturals del planeta i el funcionament de l’esser humà i necessita transmetre els seus coneixements abans de marxar. És passió i és deure ètic, ens diu. Veu amb netedat el camí i ens crida a redreçar la ruta amb urgència. Dir la veritat amb vehemència és ja en aquest moment un exercici de tendresa.o

Ara o mai. Entendre el planeta i la urgència d’actuar” està editat en català per Angle Editorial y en castellà per Icaria.

 
 

YouTube Cori Calero: “He volgut arribar al lector de tu a tu i de cor a cor

22/04/2022

 
 

Sembla que va a ploure i la Cori Calero ens organitza un espai per l’entrevista a la llibreria "El racó del llibre" de Rubí. En sap dels temps i les formes de la comunicació, fa molts anys que es dedica a la divulgació ambiental en el mitjà de comunicació audiovisual més important del país. Irradia seguretat i una energia molt potent, sap conectar amb la gent i ho sap. Ha volgut aprofitar la seva expertesa i el seu rol públic per fer un pas més i oferir a la ciutadania un llibre aprofundit i íntim, que de manera pausada convida a la reflexió, un llibre fet des del cor per arribar al cor del lector.


"Si el cel es tornés vermell" ha estat publicat per Viena Editorial

 
 

YouTube Santiago Vilanova: “Necessitem fer un canvi ràpid i democràtic. Estem sota l’amenaça de l’autoritarisme

21/04/2022

 
 

Qui és el Santiago Vilanova? Li pregunto un cop ens instal·lem al jardí de l’Ateneu Barcelonès per l’entrevista.  I Santiago dibuixa un nen que es perdia pels paisatges volcànics de la Garrotxa. Me n’adono que aquest nen, de 76 anys ara, continua amb el mateix esperit rebel i compromès amb l’ecologia. Periodisme, ecologisme, lluita política es barregen. Demana una autèntica revolució de la governança, decisions valentes i urgents per fer front al col·lapse. Avisa de la necessitat d’actuar i del perill de caure en l’autoritarisme.
 

"L'emergència climàtica a Catalunya. Revolució o Colapse" ha estat editat per Edicions 62
 

 
 

YouTube Joandomènec Ros: “Tot allò que ens amenaçava, ja está passant

21/04/2022

 
 

Joandomènec Ros ens cita al pati de l’Institut d’Estudis Catalans. És a casa. Impressiona parlar amb aquest home de ciència, tota una institució a Catalunya. No obstant, el seu tarannà sembla senzill i humil, cita en diverses ocasions al seu mestre Ramon Margalef.  Ens diu que aquest llibre és un nou intent de ser escoltat, sobretot pels que tenen capacitat de decisió i no estan actuant. Ecòleg marí, docent i divulgador científic des de fa més de 30 anys, ens convida a assumir a nostra responsabilitat i ser masovers d’aquest món.

Cal que siguem masovers del món” ha estat publicat per l’editorial Empúries.

 
 

YouTube Joan Vila: "Hem de parar l'economia i recuperar la felicitat de la conexió amb l'entorn"

21/04/2022

 
 

Entrevistem Joan Vila a la seva empresa a Besalú, LC Paper. Triem per al plànol una antiga màquina de paper que ell mateix va dissenyar i crear prenent com a base una màquina de segona mà. Reciclar, aprofitar, renàixer de les crisis que ens diu “ha pogut viure” i l’han convertit en la persona que és, un empresari que parla d’aturar el ritme frenètic i ineficient d’un sistema econòmic obsolet i tornar a la felicitat d’allò frugal. Al seu llibre explica la seva experiència al capdavant d'una empresa referent i vol ajudar a construir un full de ruta per al nou paradigma.


Economia en el canvi climàtic” està publicada per Icaria Editorial.

 
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Butlletins publicats

 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

 
     

Twitter Facebook YouTube