"Gamificació a l’educació ambiental: dissenya i prova la teva activitat d'educació ambiental gamificada" - Societat Catalana d'Educació Ambiental

dissabte, 14 maig, 2022 - 09:00 a dissabte, 11 juny, 2022 - 14:00
Aula Ambiental Bosc Turull

La Societat catalana d'Educació Ambiental ofereix aquest curs-taller els dissabtes 14, 21 i 28 de maig, i 11 de juny de 2022, de 9 a 14 h.​

Com podem transmetre valors, coneixements i reflexions jugant? La gamificació és una tècnica que aplicada a l’educació, tenint en compte els principis de la pedagogia i la didàctica, busca utilitzar elements i mecàniques pròpies del joc per assolir objectius i generar aprenentatge. Explicar les claus d’aquest sistema, i com aplicar-lo, és la finalitat principal d’aquesta formació, per a poder dissenyar activitats participatives, entretingudes i adaptades a les necessitats actuals.

Aquest curs està destinat a persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvi, per a obtenir eines i recursos per a acompanyar en el procés d’aprenentatge i de transformació comunitària, capacitant per a una presa de decisions orientades a l’acció, dissenyant recursos i/o portant a terme activitats d’educació ambiental, fent ús d’eines pedagògiques basades en principis de sostenibilitat.

Els objectius d'aquest curs taller són: aprendre a dissenyar una acció formativa i interactiva basada en la gamificació, aplicar l’acció formativa en un context d’ensenyament-aprenentatge real. adoptar el rol de docent/educadora i estudiant/participant en activitats gamificades, adaptar el procés d’ensenyament-aprenentatge a diferents perfils d’alumnat/persones jugadores, vivenciar els dubtes i els diferents perfils d’aprenentatge de l’alumnat davant una classe i reflexionar sobre les pròpies característiques com a educador/a, docent o mestre, que permetin situar-se amb èxit davant diferents perfils de joc.

La durada del curs és de 25 hores (20 h presencials + 5 h de treball autònom) i té un cost gratuït (formació 100% subvencionada amb el suport del Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya). 

> Inscripcions
+ INFO
 


 

Organitzador: 
Societat Catalana d'Educació Ambiental
Destinatari: 
Persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvii.
Contacte: 

Societat Catalana d’Educació Ambiental - Passeig Turull 2, 08023 Barcelona - 93 213 39 45 - scea@scea.cat

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Article

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Acte
24/02/2023 - 09:30
Cotxeres de Sants i pati de Lletres de la Facultat Històrica de la Universitat de Barcelona

Butlletí