Un projecte de descarbonització de l’aigua impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell, Premi de l’Aigua 2022

31/03/2022 - 19:51

Biotop és el projecte integral que pretén descarbonitzar l’activitat del cicle integral de l'aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat, és un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation.

Biotop és el projecte integral que pretén descarbonitzar l’activitat del cicle integral de l'aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat. El Biotop, que està clarament alineat amb les directives de la UE de sostenibilitat i transició ecològica, s'estructura en 3 eixos (planeta, persones i digitalització) i compta amb 10 iniciatives (energia neta, reducció de residus, aigua circular, ciutat verda, mobilitat sostenible, Green Jobs, talent verd, prevenció de la salut, tarifa social, eficiència i digitalització) i 28 projectes concrets. És un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation.

El principal objectiu, a més de descarbonitzar el cicle de l'aigua a Sabadell, és que contribueixi a “generar vida” (energia neta, aigua i recursos regenerats, aire net...) i valor (model de gestió sostenible, transparència, ocupació verda...), que potenciï la interacció amb la ciutadania i l'entorn amb aliances amb administracions i entitats locals. En definitiva, que la ciutat de Sabadell sigui un exemple pioner d'aplicació de les directives marc europees de l'aigua i l'economia circular.
En paraules de la regidora, Mar Molina: “estem orgullosos d’aquest reconeixement al Biotop, un projecte de ciutat que situa el cicle integral de l’aigua com a motor de transició ecològica i digital. Amb aquesta iniciativa, Sabadell és un exemple pioner d’aplicació de les directives europees de l’aigua i l’economia circular”.
 

Premi de l’Aigua 2022

Amb el Premi de l’Aigua, l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua pretén estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l'aigua i el seu entorn natural.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Els treballs inclouen la renovació de lluminàries tant d’espais interiors com exteriors de l’equipament.

Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

L’Ajuntament de Sabadell instal·la semàfors de terra i balises lluminoses per reforçar la seguretat dels vianants.

Butlletí