Un projecte de descarbonització de l’aigua impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell, Premi de l’Aigua 2022

31/03/2022 - 19:51

Biotop és el projecte integral que pretén descarbonitzar l’activitat del cicle integral de l'aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat, és un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation.

Biotop és el projecte integral que pretén descarbonitzar l’activitat del cicle integral de l'aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat. El Biotop, que està clarament alineat amb les directives de la UE de sostenibilitat i transició ecològica, s'estructura en 3 eixos (planeta, persones i digitalització) i compta amb 10 iniciatives (energia neta, reducció de residus, aigua circular, ciutat verda, mobilitat sostenible, Green Jobs, talent verd, prevenció de la salut, tarifa social, eficiència i digitalització) i 28 projectes concrets. És un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation.

El principal objectiu, a més de descarbonitzar el cicle de l'aigua a Sabadell, és que contribueixi a “generar vida” (energia neta, aigua i recursos regenerats, aire net...) i valor (model de gestió sostenible, transparència, ocupació verda...), que potenciï la interacció amb la ciutadania i l'entorn amb aliances amb administracions i entitats locals. En definitiva, que la ciutat de Sabadell sigui un exemple pioner d'aplicació de les directives marc europees de l'aigua i l'economia circular.
En paraules de la regidora, Mar Molina: “estem orgullosos d’aquest reconeixement al Biotop, un projecte de ciutat que situa el cicle integral de l’aigua com a motor de transició ecològica i digital. Amb aquesta iniciativa, Sabadell és un exemple pioner d’aplicació de les directives europees de l’aigua i l’economia circular”.
 

Premi de l’Aigua 2022

Amb el Premi de l’Aigua, l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua pretén estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l'aigua i el seu entorn natural.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Butlletí