Comença la VII Marató RE-M DE L’ENERGIA

Font: Ajuntament de Granollers

12/02/2022 - 18:41

La Marató de l’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia als edificis i equipaments públics, que té com objectiu aconseguir estalvi d’energia, i destinar l’estalvi econòmic derivat a accions contra la pobresa energètica. Aquesta iniciativa s’adreça a municipis i ens públics que vulguin adherir-se i participar. 

La Marató RE-M de l'Energia és una iniciativa ideada i coordinada per l'empresa L'Origen. Aquest mes de febrer hi participaran més de 160 equipaments de setze Ajuntaments, quatre ens i tres Departaments de la Generalitat de Catalunya. En el camí d’una transició energètica que demana la implicació dels ciutadans, la Marató ens permet visualitzar, de forma lúdica, com podem intervenir ens els consums i les emissions modificant els nostres hàbits.

La VII Marató RE-M de l'Energia , estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic, és un projecte transversal que pretén aconseguir esforços puntuals que siguin potents i visuals i que, en la mesura del possible, signifiquin una adaptació a les diferents situacions en què ens podem trobar.

 

En què consisteix La Marató 

Durant el mes de febrer, quan té lloc la part més visible de la Marató, el personal treballador de l'edifici adherit a la campanya, duu a terme accions per reduir-ne la demanda energètica  i obtenir el màxim estalvi energètic i econòmic a cada edifici.   

Finalitzat el mes de febrer, es calcula l’estalvi aconseguit que es destinarà a la realització de les accions contra la pobresa energètica que es defineixin.  

L’edició d’enguany s’adaptarà a la situació actual d’emergència sanitària, i a la variació d’ocupació dels edificis públics a nivell presencial. El repte, serà tornar a assolir un estalvi significatiu d’electricitat, gas (en el cas de què n’hi hagi) i aigua i com a conseqüència, una reducció d’emissions.

Per això hi ha la proposta que la informació s’organitzi per setmanes. La primera se centrarà en l’enllumenat, els aparells elèctrics i de serveis comuns. La segona serà la de la climatització, la tercera es dedicarà al consum d’aigua i la quarta, a les emissions i la mobilitat.

I a més, hi haurà una comunitat virtual RE-M a la qual els participants podrà accedir. Les accions i els reptes d’estalvi es proposaran en format virtual per arribar al màxim de treballadors públics i reforçar les bones pràctiques d’ús de l’energia que es podran aplicar quan el treball presencial es recuperi. D’altra banda, algunes pràctiques es poden aplicar també en el context del teletreball en l’àmbit domèstic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Una desena d’equipaments de Parets han participat en la 8a edició del projecte per l’estalvi energètic ‘Marató RE-M de l’Energia’.

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Butlletí