Premi Ajuntament+Sostenible als horts urbans inclusius

17/11/2021 - 12:45

La iniciativa dels horts urbans alts terrats dels equipaments municipals ha estat reconegut als Premis Ajuntament+Sostenible 2021, que distingeixen les deu millors iniciatives sostenibles realitzades per l’Ajuntament de Barcelona. A la ciutat hi ha 8 horts en edificis municipals gestionats per 11 entitats i que cuiden 170 persones amb discapacitat.

L’entrega de premis es va celebrar el 27 d’octubre en el marc de la Jornada Ajuntament+Sostenible, al Parc Zoològic de Barcelona i que va reunir treballadors i treballadores municipals compromesos amb la sostenibilitat.

A la ciutat hi ha 8 horts en edificis municipals gestionats per 11 entitats i que cuiden 170 persones amb discapacitat. L’any 2020 es van recollir 3.600 kg de verdures i hortalisses que es van lliurar a menjadors socials. A Gràcia, hi ha un hort urbà inclusiu al terrat de l’Espai Jove La Fontana. La gestió de l’hort la fan les associacions ATRA i ACIDH, situades al districte de Gràcia.

A més de l’entrega de premis a les deu iniciatives més destacades de la ciutat en l’àmbit de la sostenibilitat, durant la jornada, que va celebrar la seva tercera edició, es va fer un repàs de les accions dutes a terme i es van presentat els projectes tractors del Programa Ajuntament+Sostenible, entre altres qüestions.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí