Reus Energia inicia l’activitat assumint els propers projectes d’instal·lació de generació d’energia elèctrica

18/11/2021 - 08:00

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Reus ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Reus i l’empresa Reus Serveis Municipals S.A per a la concessió d’una subvenció de capital de 478.626 euros per desenvolupar l’activitat de comercialització d’energia elèctrica de Reus Energia per l’any 2021 a 2023.

Mitjançant aquest acord, la comercialitzadora Reus Energia engega la seva activitat i assumeix els projectes d’instal·lacions de generació d’energia elèctrica previstos sobre les cobertes de Mas Carandell i dels col·legis Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Alberich i Cases.

Paral·lelament, Reus Energia ha iniciat els tràmits amb Red Elèctrica Española per donar d'alta la comercialitzadora d'energia. 

Per optimitzar al màxim les instal·lacions de generació elèctrica renovable ens cal disposar d’un operador que faci de lligam entre generació i consum. És a dir, un organisme que pugui gestionar la capacitat municipal generadora d’energia (l’actual i la futura) i faci les funcions de subministradora a l’Ajuntament i els seus ens dependents”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio.

El ple del passat 20 de maig va aprovar la memòria justificativa elaborada per la comissió d'estudi municipal per a l'exercici de l'activitat econòmica de comercialització d’energia elèctrica, en règim de lliure concurrència, i mitjançant la societat municipal Reus Serveis Municipals, S.A. La memòria econòmica planteja els primers anys de d'activitat de l'empresa com els del desplegament de l'activitat comercialitzadora i generadora, amb l'objectiu de gaudir d’energia més barata i per poder optimitzar els resultats i poder disposar de recursos econòmics per ampliar encara més la capacitat de generació.

 

Projectes en marxa

En el cas de les instal·lacions ubicades al centres educatius, amb una potència de 14,8 kwp, l’energia que produiran serà aprofitada per cobrir part del consum elèctric dels centres educatius.

L’altra instal·lació, de 44,40 kwp de potència, s’ubica a la coberta de l’Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell Reus, on part de l’energia que produeixi la instal·lació solar fotovoltaica serà aprofitada per cobrir part el seu consum elèctric, i una part es compartirà amb habitatges de l’àmbit. En aquest sentit, la instal·lació funcionarà com una comunitat energètica per l’autoconsum de les instal·lacions municipals properes i pel veïnat del Barri Gaudí. Així, aprofitant la superfície de l’edifici municipal, els comptadors d’habitatges en un radi de 500 metres de la instal·lació es podrien alimentar d’aquesta instal·lació municipal.

Es tracta, per tant, d’un projecte pioner perquè pretén desenvolupar una comunitat energètica en la qual participaran equipaments públics i privats, de manera què, a partir d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic municipal es comparteix l’energia generada amb immobles privats.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

Aquest sistema ja funciona a les escoles Doctor Alberich i Casas, La Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors, Isabel Besora i s’incorporarà a les properes instal·lacions que es posin en marxa des de Reus Energia.

Butlletí