Així seran els cotxes que controlaran els vehicles que entrin a la ZBE de Sant Cugat del Vallès

30/10/2021 - 08:00

El nou dispositiu de la Policia Local de Sant Cugat del Vallès permet fotografiar les matrícules i també multar els vehicles mal estacionats

Dos cotxes de la Policia Local ja tenen instal·lats els dispositius per controlar que els vehicles de motor que accedeixen a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat compleixen els requisits. A més, l'aparell, col·locat a la part superior del cotxe, permet vigilar i multar automàticament també els cotxes mal aparcats. Paral·lelament, per garantir que només accedeixen vehicles autoritzats a la ZBE, l'Ajuntament farà servir càmeres estàtiques que també funcionaran mitjançant el control de matrícules.El nou dispositiu de la Policia Local per controlar els vehicles de motor que circulen per la ZBE ja està en funcionament. Tot i que, en aquest cas, no començarà a multar fins a l'1 de novembre, sí que ho farà amb aquells vehicles mal estacionats. La càmera està instal·lada a l'exterior del cotxe de la policia i, a l'interior, hi ha una pantalla que els permet seleccionar el mode de treball. Així ho ha explicat a Cugat Mèdia en Jordi, caporal de la Policia Local de Sant Cugat. De moment, hi ha dos cotxes que disposen d'aquest aparell i la flota es pot ampliar si els resultats són bons.

Un dels punts positius d'aquest nou dispositiu és que permet fer "un control més gran", com ha remarcat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ja que la feina "que faria un policia caminant o en moto", la fa "un sol cotxe fent directament la fotografia". A més, aquest vehicle permetrà dur a terme "una cobertura molt ràpida" perquè pot anar "d'un cantó a l'altre de Sant Cugat diverses vegades en el mateix dia". Això, ha assegurat el regidor, ajudarà a cobrir "tota la Zona de Baixes Emissions i les zones calentes de mal aparcament per part de cotxes".

Podeu veure el vídeo a l'enllaç.

 

Càmeres fixes amb control de matrícules

L'Ajuntament també està treballant en altres mètodes per garantir el compliment dels requisits de la Zona de Baixes Emissions. Carol ha detallat que s'instal·laran diverses càmeres fixes a Sant Cugat que també funcionaran a través d'un lector de matrícules. En concret, l'1 de novembre hi haurà en funcionament cinc càmeres col·locades a accessos de la ciutat o a pilones. Aquest nombre s'anirà ampliant amb el temps, ja que actualment està en marxa un procés de licitació que establirà un software que permetrà que, en un futur, càmeres noves o ja existents, puguin sumar-se a aquest control. 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han presentat recursos per la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que anul·la l’ordenança de la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE), actualment vigent. Les tres administracions han refermat en els recursos l’obligació de protegir el dret de la salut de les persones i han destacat que la sentència va en contra de les normatives europees i estatals.

Notícia

La nova ordenança mantindria el veto als cotxes contaminants en cas que el Suprem confirmi l'anul·lació de la normativa actual

Notícia

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos".

Butlletí