L’Hospitalet prova l’ús d’un nou model de paperera intel·ligent

13/10/2021 - 08:00

El model de compactació a prova, totalment automatitzat, permet emmagatzemar cinc vegades més que una paperera d’escombraries tradicional

L’Hospitalet ha iniciat la prova pilot d’un nou model de paperera intel·ligent amb la instal·lació de 20 unitats d’aquests recipients de gran capacitat en llocs d’alta concurrència de tots els districtes de la ciutat. Funcionen amb energia solar, compacten els residus i comuniquen el seu estat en temps real per mitjà d’una tecnologia avançada.

Aquestes papereres, amb forma de prisma rectangular tancat i un sistema d’obertura lateral per dipositar-hi les deixalles, tenen 1,26 metres d’altura, 63 centímetres d’amplada i 68 centímetres de profunditat, amb una capacitat d’emmagatzematge de 125 litres de residus sense compactar i de 600 litres de residus compactats.

El model de compactació a prova, totalment automatitzat, permet emmagatzemar cinc vegades més que una paperera d’escombraries tradicional de 125 litres de mitjana. Aprofita l’energia solar per compactar els residus i comunicar el seu estat en temps real. A més, està equipat amb sensors que monitoritzen i informen dels nivells d’emplenament i de l’activitat de recollida.

L’obertura per dipositar-hi les deixalles es pot accionar amb una palanca de mà o amb un pedal de peu, i està dotada amb un sistema de seguretat que impedeix l’accés a l’àrea de compactació. Les papereres, amb estructura de metall, laterals de plàstic i resistents al vandalisme, també disposen a la part superior d’un espai per dipositar-hi burilles, sense contacte directe amb la brossa per evitar risc d’incendi.

Amb aquesta prova pilot, l’Ajuntament de L’Hospitalet continua impulsant polítiques innovadores i mediambientals en la gestió responsable dels residus generats a la ciutat i cercant solucions pel bon manteniment i la neteja de l’espai públic.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament fa una licitació de més 152 milions d’euros per a una ciutat més neta i confortable. Els nous contractes de recollida de residus, neteja i manteniment de via pública reforçaran aquests serveis

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí