Tordera continua apostant per la lluita biològica contra les plagues a l'arbrat públic

13/09/2021 - 09:03

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics.

La regidoria d'Obres i Serveis, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient, es continua treballant per cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l'entorn, tant amb l'ús de productes fitosanitaris com amb altres mesures de caràcter biològic. En aquest cas, coincidint amb els mesos d'estiu, el departament de jardineria va instal·lar capses a l'arbrat per introduir espècies d'insectes depredadors que eliminen els paràsits que afecten els arbres i plantes.  Aquest tactament, anomenat "Anthocoris nemoralis", ja s'està aplicant als arbres del parc Prudenci Bertrana i del parc de la Sardana, i serveix per lluitar contra l'insecte tigre del plàtan (Cortyucha ciliata) que afecta directament aquesta espècie d'arbrat.

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics. En aquest sentit, durant els últims anys, d'acord amb els agents socials del municipi, s'han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d'espècies insectívores i hotels d'insectes, l'ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d'espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l'entorn.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Notícia

Dels 6 milions d’euros que l’Ajuntament preveu invertir, 4 estaran finançats per fons europeus Next Generation. Fins a desembre de 2025 s’executaran actuacions de renaturalització a les rieres de Sant Simó i Argentona, al Parc Central i al de la Pollancreda, a 29 patis escolars i a 7 zones verdes, i es redactarà el Pla Director de la Infraestructura Verda de la ciutat.

Butlletí