Què és Biomassa pel Clima en 2 minuts

26/08/2021 - 11:11

 

Entre les projectes que s'estan impulsant per promoure l'ús de la biomassa, en aquest moment la Diputació de Barcelona està liderant el projecte Biomassa pel Clima que suposa la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona. Aquest vídeo ho explica en dos minuts.

La Diputació de Barcelona inverteix en instal·lacions de biomassa per a ús tèrmic i finança projectes executius per implantar-ne instal·lacions en equipaments municipals. Dona suport als Ajuntaments en el foment de l'ús de la biomassa en equipaments municipals per tal que sigui possible tancar el cicle natural de producció (treballs forestals de prevenció d'incendis) i consum de combustible a escala local.

El projecte en conjunt preveu instal·lar 14 calderes de biomassa forestal a 14 municipis, que suposarà instal·lar 4.215 MW de potència, amb uns consums/producció de 7.008MWh (603 tep) per a 42 equipaments amb la biomassa com a font d’energia tèrmica i els consums tèrmics monitoritzats i/o telegestionats.

Les calderes de Biomassa pel Clima s'alimenten d'estella de boscos gestionats de forma sostenible, que suposen un estalvi econòmic anual per cada ajuntament i una reducció d'emissions de gasos d'efectes hivernacle. Les calderes de Biomassa pel Clima alimenten el propi equipament on es troben instal·lades o xarxes de calor a diversos equipaments municipals propers. Donen confort i escalfor, i en equipaments esportius també aigua calenta pels vestidors.

Amb aquest projecte la Diputació de Barcelona referma la seva aposta per la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic, com a entitat coordinadora del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Biomassa pel Clima està cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu amb un pressupost de 3,3 milions d’euros i un ajut de prop 1.8 milions d'euros. Es tracta d'un projecte que promociona les energies renovables, l'eficiència energètica, l'autoconsum, l'estalvi de costos en els municipis i que contribueix en la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.


 
Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí