L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú assumeix la gestió directa de la neteja viària

05/08/2021 - 08:00

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha decidit assumir directament la gestió de la neteja viària a la ciutat. Els 57 treballadors i treballadores seran subrogats a la Companyia municipal d'Aigües, que prestarà aquest servei a partir de l'any 2022.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha destacat que la Companyia és un model d'èxit en la gestió pública “que dona a la ciutadania garanties de qualitat, i dona unes garanties laborals als treballadors i treballadores que presten el servei”.

Arnau ha recordat que es tracta de la segona internalització que du a terme el govern, després d'assumir la gestió dels centres cívics fa uns mesos. L'alcaldessa aposta per reforçar el servei públic perquè “no es busca el benefici econòmic, sinó el benefici per la ciutat”.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que internalitzar el servei a través de la Companyia d'Aigües “és la millor opció, tant en l'aspecte econòmic i financer com en l'aspecte laboral, ja que és l'opció més avantatjosa pels treballadors”. Des del febrer de l'any passat la comissió d'estudi de la gestió dels serveis de neteja i recollida d'escombraries ha estat analitzant les diferents opcions per gestionar aquests serveis, que ara mateix té contractats l'empresa Valoriza, amb una pròrroga forçosa des de 2018.

Les conclusions de la comissió d'estudi respecte a la neteja “diuen que l'escenari més favorable és la gestió directa a través d'una societat municipal”, explica Jofra. La Companyia ja disposa d'una estructura que subrogarà el personal procedent de Valoriza amb les mateixes condicions i categories que tenen actualment. Els treballadors i treballadores mantindran les actuals condicions de treball així com els seus propis representants sindicals.

En canvi, les conclusions de la comissió respecte al futur de la recollida de residus aconsella fer una nova licitació, perquè cal fer una inversió de més de 7 milions d'euros en equipament que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no pot assumir en aquest moment.

La gestió de l'aigua i la neteja seran dues activitats diferenciades dins de la Companyia. El gerent de l'empresa municipal, Marc de Arias, assumeix com un repte aquest nou servei i vol treballar per implementar els principis d'èxit actuals en la neteja: “Hem d'intentar que la ciutat els reconegui com a part pròpia”. Per això ha avançat que es crearà una marca específica vinculada a aquest servei.

El govern municipal va explicar la propost a al personal de la Companyia d'Aigües, als treballadors i treballadores de la neteja, als sindicats amb representació a l'Ajuntament i als grups municipals de l'oposició. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
16/12/2023 - 11:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Vilanova i la Geltrú canvia 195 contenidors soterrats per contenidors de superfície i repara les bústies que continuen actives. L'Ajuntament també vol fer la recollida personalitzada de la brossa als establiments per evitar la saturació dels contenidors.

Butlletí