Vielha e Mijaran tindrà horts urbans d’ús veïnal per a 2021

19/07/2021 - 12:19

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran treballa amb els serveis tècnics la redacció del projecte per al desenvolupament d’horts urbans amb l’objectiu de destinar sòls municipals als veïns i veïnes que vulguin sembrar les seves pròpies verdures, fruites i hortalisses.

Aquest projecte suposaria la construcció d’uns 60 o 70 horts urbans d’uns 70m3 amb zones d’aparcament i de pícnic, que estarien disponibles per a la ciutadania que no disposa de finques. Aquesta activitat es duu a terme davant la necessitat d’implementar l’autoconsum, amb una agricultura sostenible, i com a resposta a l’alta demanda que ha rebut el consistori per part de la gent durant els últims anys. Està previst que el projecte estigui en funcionament en 2021.


“Aquesta iniciativa dels horts urbans que durem a terme des de l’Ajuntament pretén fomentar l’autoconsum i donar resposta a una demanda que en els últims anys arribava a l’Ajuntament per part de la ciutadania”, comenta l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “és una mesura amb caràcter ambiental, participatiu i social, tenint en compte que molta gent que no disposa de finques podrà treballar la terra com sempre s’ha fet en el municipi”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Butlletí