Esparreguera tindrà diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

01/07/2021 - 09:57

L’Ajuntament destinarà una partida de 85.000 euros a la implementació de diferents estacions de recàrrega per a impulsar l’ús del vehicle elèctric al municipi. Actualment s’està en fase d’estudi per a decidir quines són les ubicacions més adequades per a instal·lar-hi els punts, que majoritàriament seran de recàrrega lenta.

Esparreguera disposarà de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a diferents indrets del municipi. Davant l’ús creixent dels vehicles elèctrics i híbrids i amb la voluntat de fomentar un mitjà de transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient, el consistori destinarà una partida de 85.000 euros, provinents d’una modificació de crèdit amb càrrec als romanents de tresoreria, a l’estudi i la implementació d’estacions de recàrrega. La voluntat de l’Ajuntament és instal·lar cinc punts de recàrrega lenta i un punt de recàrrega ràpida, tot i que el nombre final de punts dependrà de l’estudi previ i la valoració dels costos de l’obra civil necessària per a fer la instal·lació. El consistori ja ha mantingut converses amb l’empresa del sector elèctric Endesa i actualment està analitzant les diferents opcions d’ubicació per a començar a crear la xarxa de punts de connexió.

El regidor de Mobilitat, Toni Molar, ha explicat que “Esparreguera no disposa actualment de cap estació de recàrrega per això, i com a primer pas per a impulsar l’ús del vehicle elèctric al municipi, des de la Comissió de Mobilitat estem analitzant on ubicar-les, ja que aquestes s’han d’instal·lar en zones properes a comptadors municipals i en espais on els cotxes hi puguin estacionar per un període de 3 o 4 hores en el cas dels punts de recàrrega lenta i uns 10 o 12 minuts en els de recàrrega ràpida”. El regidor esparreguerí ha apuntat que es treballa amb diferents ubicacions, com poden ser aparcaments municipals o zones properes als polígons industrials, per a aquells punts que requereixen de més temps, i indrets més propers a les zones comercials de la vila per als punt de recàrrega ràpida.

El consistori disposa d’una partida de 15.000 euros per a fer l’estudi previ i el projecte d’obra i 70.000 euros per a la instal·lació dels equips de recàrrega, dues partides que van ser aprovades pel ple municipal i que provenen de modificacions de crèdit amb càrrecs al romanents de tresoreria municipals. “L’objectiu és poder crear 4 o 5 punts de recàrrega lenta i un punt de recàrrega ràpida, però en funció del cost de l’obra i la instal·lació en podrem posar més o menys”, ha subratllat Toni Molar. Un cop estiguin instal·lats caldrà licitar el servei de control i manteniment d’aquests punts. “Ho estem impulsant perquè estigui enllestit el més aviat possible amb la voluntat que puguem disposar d’aquests punts de recàrrega per a vehicles elèctrics abans d’acabar l’any”, ha assegurat el regidor de Mobilitat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Cornellà de Llobregat disposarà del primer carregador ultraràpid per a vehicles elèctrics que s'incorporarà a la xarxa d'electrolineres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El carregador proporcionarà una energia de 150 kW/h. Està previst que properament s'adjudiqui l'obra, i d'aquesta manera pugui entrar en funcionament durant el primer semestre de 2022. 

Article

El passat 15 de novembre es va presentar el Pla Estratègic de Vehicle Elèctric a Terrassa (PEVE) 2022-2025, l'aprovació inicial del qual s'elevarà al Ple de novembre. Es tracta d'un document que proposa, dissenya i planifica les actuacions i estratègies necessàries per generalitzar la progressiva implantació del vehicle elèctric a la ciutat en els propers anys.

Notícia

L'Expoelèctric, el punt de trobada del vehicle elèctric i les energies renovables a Barcelona, celebrara la seva desena edició a l'Arc de Triomf de Barcelona els propers dies 20 i 21 de novembre. La fira es consolida com una de les cites més importants i un esdeveniment de referència en el sector de la mobilitat elèctrica i les energies renovables.

Butlletí