PARK(ing) DAY Barcelona

divendres, 17 setembre, 2021 - 00:00 a 23:59
Barcelona

És un esdeveniment que es celebra des del 2014 a Barcelona i que consisteix en la transformació temporal de places públiques d'aparcament de cotxes en parcs, jardins o altres formes d'espai públic.

Enguany es proposta com a temàtica central l'ecofeminisme, és a dir, propostes entorn l'urbanisme, l'arquitectura o el medi ambient des d'una perspectiva de gènere.

El Park(ing) Day Barcelona és un esdeveniment anual, que coordina Espai Ambiental Cooperativa i ISGLOBAL amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona des del 2014, que aquest any se celebrarà el 17 de setembre del 2021.

Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’aprofitament de l’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

L’edició 2021 proposa l’ecofeminisme com a eix vertebrador

Amb aquesta iniciativa, es vol reivindicar l’urgent necessitat de repensar els espais urbans, per avançar cap a modes de viure i escenaris més respectuosos amb l’entorn i les generacions futures, amb un increment de les zones verdes i els espais públics i de joc i una reducció de la contaminació atmosfèrica.

L’edició d’aquest 2021 té com a eix l’ecofeminisme. Per tant, totes les activitats programades durant la setmana giren al voltant de l’urbanisme, la mobilitat i la salut des d’una perspectiva de gènere.


 

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Notícia

L'Expoelèctric, el punt de trobada del vehicle elèctric i les energies renovables a Barcelona, celebrara la seva desena edició a l'Arc de Triomf de Barcelona els propers dies 20 i 21 de novembre. La fira es consolida com una de les cites més importants i un esdeveniment de referència en el sector de la mobilitat elèctrica i les energies renovables.

Acte
20/11/2021 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona

Butlletí