Comença la campanya informativa sobre el canvi de model de recollida de residus amb contenidors intel·ligents a Sant Just Desvern

06/02/2021 - 08:52

La campanya informativa sobre la implantació del nou model de recollida de residus domiciliaris ha començat sota el lema "A Sant Just, canviem el xip!". La campanya continuarà properament amb accions informatives per donar a conèixer el nou sistema

El model, basat en contenidors intel·ligents, afectarà els contenidors de rebuig i orgànica, que s’hauran d’obrir amb una targeta identificativa vinculada a cada habitatge. L’objectiu del nou model és superar el 65% de recollida selectiva (actualment, a Sant Just, és del 58%), per tal d’assolir els percentatges requerits per la Unió Europea. Les dades enregistrades a través de les targetes seguiran una estricta política de privacitat i seran utilitzades exclusivament per optimitzar el funcionament del sistema.

El canvi del sistema de recollida de residus domiciliaris serà esglaonat per zones i La Miranda-Canigó és el primer barri on s'implantarà. Properament es durà a terme una campanya a la zona, amb informació porta a porta sobre com obtenir la targeta i començar a utilitzar-la i accions de suport amb informadores i informadors de carrer.

Els perfils @santjustresidus a Twitter i Instagram ofereixen informació actualitzada sobre el nou model i resolen dubtes. D’altra banda, el Butlletí de febrer dedicarà un espai a informar sobre la implantació del nou model de recollida de residus.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Begues està provant diferents sistemes per impedir l'accés dels porcs senglars als contenidors de recollida de residus. Fins al moment s'han fet proves mitjançant tanques de fusta i cadenes en algunes illes, i en els propers dies es provaran uns sistemes d'ancoratge que permeten fixar els contenidors a terra. Evitar la proliferació d'aquests animals a zones urbanes també requereix de la col·laboració ciutadana.

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Butlletí