Palau Avança el primer equipament municipal en disposar de plaques solars

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

22/01/2021 - 18:17

Abastirà d’energia elèctrica l’edifici i amb l’energia que sobri es revertirà a la xarxa general

L’edifici de Promoció Econòmica Palau Avança compta des del 21 de desembre d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. D’aquesta manera es converteix en el primer equipament municipal en alimentar-se d’energia neta renovable.

S’han instal·lat un total de 22 plaques al sostre de l’edifici que abastirà d’energia elèctrica els serveis que s’hi allotgen i amb l’energia sobrera que es generi es revertirà a la xarxa elèctrica general, per abaratir la factura de la llum i per proporcionar energia neta a altres edificis.

La instal·lació de les plaques les ha realitzat una empresa local que ha ofert un preu competitiu i que d’aquesta manera també s’ha volgut donar suport al teixit productiu del poble.

Amb aquesta intervenció es pretén reduir la despesa elèctrica i sobretot reduir la contaminació produïda per la producció d’energies fòssils. Està previst que d’altres equipaments municipals es dotin també d’aquesta instal·lació. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un estudi encarregat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida a l’empresa Km0 Energy estima que la demarcació té un potencial per generar cinc vegades l’energia que consumirà l’any 2050 a partir de fonts solars i eòliques. L’estudi considera 16.858 hectàrees ‘òptimes’ per acollir instal·lacions fotovoltaiques -entre terrenys i teulades-, que podrien generar fins a 21.171 GWh.

Article

L’Ajuntament de Begues presenta un projecte per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques d’autoconsum a diversos edificis i equipaments municipals que comptarà amb una subvenció de l’AMB de mig milió d’euros. L’objectiu és convertir els edificis municipals en espais energèticament autosuficients.

Article

Els veïns de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs han fet un important pas a l’autogeneració d’electricitat verda gràcies a una compra col·lectiva que han liderat un grup de 20 famílies i que ha estat acompanyada per l’Agència de l’Energia de l’Ajuntament de Lleida.

Butlletí