Palau Avança el primer equipament municipal en disposar de plaques solars

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

22/01/2021 - 18:17

Abastirà d’energia elèctrica l’edifici i amb l’energia que sobri es revertirà a la xarxa general

L’edifici de Promoció Econòmica Palau Avança compta des del 21 de desembre d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. D’aquesta manera es converteix en el primer equipament municipal en alimentar-se d’energia neta renovable.

S’han instal·lat un total de 22 plaques al sostre de l’edifici que abastirà d’energia elèctrica els serveis que s’hi allotgen i amb l’energia sobrera que es generi es revertirà a la xarxa elèctrica general, per abaratir la factura de la llum i per proporcionar energia neta a altres edificis.

La instal·lació de les plaques les ha realitzat una empresa local que ha ofert un preu competitiu i que d’aquesta manera també s’ha volgut donar suport al teixit productiu del poble.

Amb aquesta intervenció es pretén reduir la despesa elèctrica i sobretot reduir la contaminació produïda per la producció d’energies fòssils. Està previst que d’altres equipaments municipals es dotin també d’aquesta instal·lació. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’any 2021 l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va tramitar un total de 82 llicències -77 per edificis residencials i 5 per edificis empresarials- per a la instal·lació de plaques solars al municipi. El 2020 se n’havien tramitat 42 (39 residencials i 3 empresarials), el que suposa un augment del 95% en només un any.

Notícia

El vehicle, de l’operadora HIFE, donarà servei a la Línia exprés.cat e3 i a la línia regular L1011, que connecten el Montsià i el Baix Ebre. El combustible es generarà a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona.

Notícia

Des de fa dues dècades, les polítiques municipals tenen com a objectiu afavorir l’eficiència energètica i reduir els gasos contaminants. L’Ajuntament impulsa la utilització d’energies renovables amb accions com el desenvolupament d’instal·lacions fotovoltaiques.

Butlletí