Palau Avança el primer equipament municipal en disposar de plaques solars

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

22/01/2021 - 18:17

Abastirà d’energia elèctrica l’edifici i amb l’energia que sobri es revertirà a la xarxa general

L’edifici de Promoció Econòmica Palau Avança compta des del 21 de desembre d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. D’aquesta manera es converteix en el primer equipament municipal en alimentar-se d’energia neta renovable.

S’han instal·lat un total de 22 plaques al sostre de l’edifici que abastirà d’energia elèctrica els serveis que s’hi allotgen i amb l’energia sobrera que es generi es revertirà a la xarxa elèctrica general, per abaratir la factura de la llum i per proporcionar energia neta a altres edificis.

La instal·lació de les plaques les ha realitzat una empresa local que ha ofert un preu competitiu i que d’aquesta manera també s’ha volgut donar suport al teixit productiu del poble.

Amb aquesta intervenció es pretén reduir la despesa elèctrica i sobretot reduir la contaminació produïda per la producció d’energies fòssils. Està previst que d’altres equipaments municipals es dotin també d’aquesta instal·lació. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament d’Olivella, celebrat aquest dimarts 30 de març de 2021, ha aprovat el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici El Ganxo, una obra que té un pressupost de 30.041 euros i que contempla totes les actuacions i connexions necessàries per posar en marxa la instal·lació.

Notícia
Comença la instal•lació de la caldera de biomassa que permetrà tenir energia sostenible amb biomassa de les muntanyes.

Comença la instal•lació de la caldera de biomassa que permetrà tenir energia sostenible amb biomassa de les muntanyes.

L'ús de biomassa forestal com a combustible és una de les eines que permet mitigar el canvi climàtic, ja que la biomassa és considerada com a energia renovable.

Notícia

La presidenta de la institució ha conegut de prop les instal·lacions que ho fan possible. Aquest dissabte Noemí Llauradó també ha visitat a Pratdip les obres de reforma i millora de l’Avinguda Catalunya, realitzades amb l’aportació del PAM de la Diputació.

Butlletí