El govern de Sant Vicenç dels Horts es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

21/12/2020 - 09:00

Totes les regidores i regidors han rebut una formació sobre aquesta iniciativa de les Nacions Unides, que pretén promoure polítiques públiques que vetllin per la pau, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

Els Estats membres de Nacions Unides van acordar de forma unànime l’Agenda Global per al Desenvolupament 2030. Aquesta es basa en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que la humanitat hauria d’assolir abans de l’any 2030, per tal que al món hi prevalguin la pau, la dignitat, la justícia i la preservació del medi ambient. Tots els països i, dins d’aquests, tots els nivells de govern i sectors de la societat, en són coresponsables.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està plenament compromès amb el compliment d’aquests ODS, i per aquest motiu tots els regidors i regidores van participar en una formació amb un assessor de l’Agenda 2030 de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és que aquests ODS quedin plasmats en el futur Pla d’Acció Municipal i en el conjunt de les polítiques públiques que es promoguin al municipi.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha afirmat: “Des dels ajuntaments tenim una obligació molt clara: hem d’impulsar el canvi. En molts aspectes, però el principal és conscienciar al veïnat que hi ha alternatives, altres maneres de gestionar i actuar que són més justes, rigoroses, socials i respectuoses amb el nostre entorn”. El batlle vicentí ha afegit: “El consistori es compromet a integrar tots aquests objectius en l’acció de govern, i seguir treballant per promoure el coneixement dels ODS al conjunt de la població”.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i marcada pel desenvolupament sostenible (de l’econòmica, la societat i el medi ambient). Es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. Els podeu consultar aquí


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

La corporació posa a disposició dels ens locals la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local per acompanyar-los en la implementació i localització dels ODS i eines per fomentar la participació ciutadana.

Notícia

Segons un  informe, emès per la Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS), que analitza el compliment dels ODS en un total de 103 ciutats de l’Estat espanyol.

Article

Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

Butlletí