Bonificacions municipals a l'autoconsum fotovoltaic

Font: ICAEN

25/08/2020 - 10:00

 

Alguns municipis han aprobat bonificacions en l'Impost de Bens Immobles per aquells habitatges que incorporin instal·lacions fotovoltaiques.

Amb l'objectiu de facilitar la instal·lació d'equips d'autogeneració domèstics, l'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha posat en marxa recentment un cercador que permet als ciutadans conèixer quines bonificacions tenen els habitatges que disposen d'aquests sistemes generadors d'energia. 

Podeu trobar les condicions de la bonificació que té cada municipi a la taula web elaborada per l'ICAEN.

També posen a disposició el full de càlcul amb les dades en format descarregable. 

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona s'està elaborant una eina de càlcul per ajudar als ens locals a calcular l'impacte en les finances municipals d'aquest tipus de bonificacions i poder impulsar-les sense dubtes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha impulsat una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum amb una potència de 12,4 kW, a la coberta de l'edifici de la casa consistorial. Aquesta instal·lació té per objectiu promoure les energies renovables, disminuir les emissions d'efecte hivernacle i rebaixar la despesa econòmica pel consum de l'edifici.

Notícia

L'estructura fotovoltaica, formada per 44 panells de 400 Wp muntats en un sistema autoportant a la coberta de l’edifici, es realitzarà en règim d’autoconsum amb compensació d’excedents, de manera que l’energia elèctrica generada es consumirà de forma instantània pel propi edifici i, en cas d’existir excedents, aquests seran compensats en la factura elèctrica. 

Article

La iniciativa Moment Solar Barcelona ajudarà els veïns i veïnes que vulguin instal·lar panells fotovoltaics al seu habitatge. Una unitat familiar que aposti per l’autoconsum pot reduir la factura de la llum fins al 25%, uns 200 euros d’estalvi anual.

Butlletí