Les deixalleries de l'Alt Penedès i el Garraf recullen selectivament les càpsules monodosi de cafè

24/08/2020 - 08:47

El sistema que ha implantat la Mancomunitat Penedès-Garraf permet reciclar qualsevol tipus de càpsula, ja sigui de plàstic o d’alumini, separant el contingut de l’embolcall.

Des de l'1 d’agost, les 12 deixalleries municipals que gestiona la Mancomunitat disposaran de contenidors específics per a la recollida de càpsules de cafè de totes les marques, amb l’objectiu de reciclar íntegrament els materials que la composen, sigui plàstic o alumini, i tractar els residus orgànics del seu interior. Es demana a la ciutadania que a partir d’ara no les llenci al rebuig, sinó que les acumuli per portar-les a les deixalleries.

Aquest nou sistema de recollida selectiva és fruit de l’acord de col·laboració amb l’empresa Nestlé, que s’ocuparà del trasllat de les capsules fins les diferents plantes de reciclatge on seran tractades per separar i triturar els materials que composen l’embolcall, i destinar el seu contingut, ja sigui marro de cafè o infusió, a l’obtenció de compost.

El servei estarà disponible a les deixalleries municipals situades als municipis de Canyelles, Cubelles, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès, que donen servei a 23 municipis de l’Alt Penedès i el Garraf. Per més informació sobre els horaris i ubicacions de les deixalleries es pot consultar el web mancomunitat.cat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles
Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí