Arenys de Munt busca els infractors que no reciclen

14/08/2020 - 09:00

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

La campanya de recollida del rebuig dels dissabtes segueix ampliant-se pel territori arenyenc, municipi on està implantada la recollida selectiva porta a porta. Ara ja són dues les zones en quals els dissabtes es deixa al carrer qualsevol bossa que contingui material que es pugui reciclar, i dissabte que ve s’hi afegirà una nova àrea.

El que més amoïna els veïns és saber de qui són les bosses que es queden al carrer, ja que tot sovint no formen part de la casa que hi ha davant d’allà on han estat llençades. Per intentar enxampar infractors, la policia local i la brigada analitzen les bosses que no s’han recollit i les obren per buscar-hi alguna pista que condueixi a la persona o família que les ha llençat, com algun paper amb dades personals, a fi i efecte de sancionar les persones que no executen bé la recollida. No separar els residus a casa i treure la bossa amb residus barrejats sense classificar té una sanció mínima de 350 €.

Cal tenir clar que el rebuig no és tot allò que no saben on tirar. El rebuig són bolquers, compreses i tampons, bastonets de les orelles, mascaretes, guants, corones de lactància, tovalloletes humides, tiretes, preservatius, maquinetes d’afaitar, raspalls de dents, fil dental, llimes, pols d’escombrar, bosses d’aspiradora, excrements d’animals, burilles i cendres de cigarretes, cendra de llar de foc o estufa.

Es recorda que es pot utilitzar la deixalleria de dilluns a diumenge per portar tots aquells residus que no es poden reciclar en el porta a porta.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí