Primera posta d’ous d’una tortuga marina en una platja de Barcelona

Font: Betevé

17/07/2020 - 09:00

L'animal ha fet el niu a la platja del Bogatell, un fet que no s'havia documentat mai en una platja barcelonina. Els tècnics han estudiat el niu i hi han trobat 77 ous. La gran majoria, 60 ous, els han traslladat uns metres més endins a la sorra per protegir-los de la costa i, de moment un equip de voluntaris del CRAM els està custodiant.

Una tortuga careta va aconseguir fer una posta d’ous a la platja del Bogatell, a Barcelona, la matinada de dimarts. Es tracta d’un fet del tot excepcional, ja que no es té constància documentada d’un cas anterior a les platges barcelonines. Aquest dimecres la Guàrdia Urbana ha acordonat la zona i, sobre el terreny, hi han treballat els tècnics de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), tècnics de fauna i flora del Departament de Territori, investigadors de la tortuga careta de la UB i la UVIC i agents rurals.

Els tècnics han estudiat el niu i hi han trobat 77 ous. La gran majoria, 60 ous, els han traslladat uns metres més endins a la sorra per protegir-los de la costa i, de moment un equip de voluntaris del CRAM els està custodiant. La resta, 17 ous, se’ls han endut al CRAM per incubar-los artificialment, tal com marquen els protocols establerts. Per veure com neixen les tortuges caldrà esperar els 60 dies aproximats que dura la incubació.

Aquí es pot veure la tortuga en unes imatges cedides per Mar Balseiro, Gabriela Martínez, Kilian Colomer i David Deidán.

 

Què fer si trobem una tortuga?

La tortuga localitzada a Barcelona és una tortuga careta o babaua, una espècie amenaçada i catalogada al món com a vulnerable. En els darrers anys, s’ha detectat la presència d’aquests animals a la costa catalana que intenten completar la seva reproducció.

En cas de localitzar una tortuga babaua s’ha de trucar al 112. Les autoritats remarquen que és important no molestar-les durant la posta d’ous, no fer fotos amb flaix, no enlluernar-les, no tocar-les i no situar-se al camp de visió de l’animal. Molestar les tortugues babaues en el moment de la reproducció és un delicte.


Categories: 

Relacionats

Article
Del 3 a l'11 d'octubre

 

 

ARA MÉS QUE MAI, CONSERVAR LA NATURA ÉS CONSERVAR LA NOSTRA SALUT.

La crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint en aquests temps posa de rellevància la relació directa de la salut de les persones amb la del nostre entorn.

Acte
03/10/2020
Article

Els parcs tenen un paper molt important en la conservació de la biodiversitat a les ciutats. La combinació d'ambients que hi podem trobar crea diferents hàbitats on hi poden viure una gran diversitat d'ocells. En aquest pòster se'n mostren les 18 espècies més representatives. El pòster es pot decarregar en format PDF o es pot enllaçar a un interactiu web que permet escoltar el cant dels diversos ocells quan es passa per sobre o se selecciona l'ocell.

Butlletí