Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Barcelona

dimarts, 23 juny, 2020 - 00:00 a dijous, 9 juliol, 2020 - 23:59

Activitats d'educació ambiental al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol de la ciutadania en energia a Barcelona

Un any diferent...

Enguany ens endinsem a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES) del 22 al 26 de juny més atípica dels últims anys. La situació produïda per la COVID-19 ens ha obligat a aturar màquines, i això ha comportat un descens dràstic en el consum energètic de forma global. Les ciutats, com qualsevol sistema viu, requereixen d’energia per poder funcionar, i aquesta hivernació econòmica mundial ha provocat escenes mai vistes, com vaixells petrolers plens sense tenir port on deixar anar la càrrega, ja que no es necessita tanta energia. Aquesta reducció del consum ha comportat un descens a les emissions de CO2, que sostinguda en el temps, amb l’ajuda de les energies renovables i la descarbonització de l’economia, podria mitigar els efectes futurs del canvi climàtic.

D’altra banda, molta de l’energia que no consumeix la ciutat als comerços i empreses, es consumeix a nivell domèstic, ja que la ciutadania passa més hores a casa i amb prou feines es mou. L’increment del consum comporta un augment del preu de la factura elèctrica i del gas, fent més imprescindible que mai l’educació ciutadana en matèria d’eficiència energètica. Aquesta SEES, mitjançant diferents accions, tindrà com objectius apoderar la ciutadania per conèixer millor l’energia, fer-ne un ús conscient, descobrir diferents formes d’instal·lació de fonts renovables i aconseguir estalviar al màxim a les factures energètiques de final de mes. 

Aprofitem aquesta oportunitat per ser més sostenibles, conscients i eficients en l’ús dels recursos energètics!

Descarrega't el programa! 

Més informació


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental
Energia

Relacionats

Article

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Notícia

Cartells per a conscienciar i jocs basats en la mímica són dues de les iniciatives que ha preparat l’alumnat dels centres que hi participen. Us expliquem les accions que es promouen en el marc d'aquesta setmana temàtica, que se celebra del 26 d’abril al 2 de maig.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Butlletí