L'ajuntament de Sant Celoni, compromès en la lluita contra l'emergència climàtica

26/02/2020 - 09:08

El Ple de l'ajuntament de Sant Celoni va aprovar, en la darrera sessió del Ple celebrada el passat 30 de gener, una moció en la que reconeix l'estat d'emergència climàtica i proposa tot un seguit d'accions destinades a combatre'l, alguns en l'horitzó del 2030, i d'altres en aquest mateix mandat o en l'horitzó del 2030.

La moció, presentada pel grup municipal de la CUP, va ser aprovada per unanimitat.

Les propostes de la moció fan referència a diversos temes, com ara el sistema de recollida d'escombraries porta a porta; avançar cap a l'autoconsum energètic tant a les llars particulars com als equipaments municipals, en els quals caldrà arribar a una quota del 50% abans del 2030; acabar de cobrir les necessitas energètiques amb fonts d'energia renovables; protegir l'entorn del Montseny i el Montnegre; avançar cap a la sobirania alimentària mitjançant la producció local ecològica; o renaturalitzar zones urbanes. Podeu llegir el text complet de la moció en aquest enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

Les emissions de CO₂ vinculades als combustibles fòssils del conjunt de la Unió Europea s'han reduït un 8%.

Notícia

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica

Butlletí