La Unió Europea selecciona Mollet per debatre sobre el clima

Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París
11/01/2020 - 22:23

El regidor de Justícia Ambiental i Projectes Europeus, Raúl Broto, ha estat un dels 30 joves electes d’arreu d’Europa escollits per a compartir experiències amb altres municipis i per treballar una proposta sobre l’emergència climàtica que han fet arribar a Frans Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea.

Els passats 3, 4 i 5 de desembre, Mollet ha participat a la trobada sobre l’emergència climàtica “Young European Politicians 4 Climate” que s’ha fet a Brussel·les.

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

La trobada s’ha centrat principalment en els àmbits de les energies renovables, l’eficiència energètica, l’economia circular i el transport sostenible amb el propòsit que els joves polítics realitzin un document de síntesi, “YEPs Local Climate Action Footprint”,  amb mesures concretes per a combatre l’emergència climàtica a nivell europeu.

Aprofitant que la reunió ha coincidit amb la celebració del Ple del Comitè de les Regions de la UE, el document s’ha lliurat als membres del Comitè durant el debat de la resolució sobre el gran acord climàtic europeu anomenat “The European Green Deal”.

Així mateix, el document també se li ha entregat al vicepresident de la Comissió Europea ,Frans Timmermans, per a que s’escolti i reculli la veu del món local i regional en l’elaboració del Pla d’Acció d’Emergència Climàtica de la UE.

 

A la cimera mundial ChangeNOW 

Mollet del Vallès ha estat convidada a participar a la cimera mundial ChangeNOW que se celebrarà a París del 30 de gener a l’1 de febrer. Es tracta d’una trobada on s’analitzaran i es debatran un seguit d’accions i innovacions concretes al voltant dels problemes globals més urgents com són el canvi climàtic, el final de la contaminació plàstica, les noves formes d’agricultura, els nous model d’educació o les ciutats sostenibles, entre d’altres.

ChangeNOW 2020 és una reunió única en la que hi participaran 20.000 innovadors, responsables de decisió, institucions internacionals, corporacions, talents i mitjans de comunicació d’arreu del món.

Mollet ha estat convidada en aquesta cimera global amb l’aval que li atorga ser ambaixadora verda després d’haver rebut l’European Green Leaf 2015 i per donar a conèixer les seves actuacions d’aquests darrers anys per confeccionar un model de ciutat verda amb polítiques compromeses amb la sostenibilitat, l’ús racional dels recursos, el creixement verd.

En aquest sentit, l’aportació de l’Ajuntament de Mollet se centrarà, entre d’altres, en donar a  conèixer les seves polítiques sobre: 

  • Actuacions en l’àmbit de l’energia, telegestió de l’enllumenat, aposta per les renovables, 7 instal·lacions fotovoltaiques o projecte 50/50 per estalviar energia a les escoles
  • Promoure una mobilitat sostenible i segura o aplicació de velocitat reduïda que ha permès disminuir les emissions de C02.
  • Polítiques adreçades a la biodiversitat i ús del sòl amb actuacions en l’àmbit dels espais verds urbans
  • Prevenció de residus i economia verda, gestió de recollida selectiva o la deixalleria mòbil
  • Consum sostenible de l’aigua i telegestió dels regs de parcs i gardins
  • Accions sobre el canvi climàtic, contaminació i qualitat de l’aire

Així mateix, l’organització de la cimera ChangeNOW, també ha valorat el fet que aquest 2020, l’Ajuntament de Mollet del Vallès hagi decretat l’emergència climàtica a la ciutat a partir de l’1 de gener. Per fer-hi front, s’activarà un paquet de mesures urgents que se sumaran a les diferents actuacions que fa anys ja s’apliquen a la ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica

Notícia

La Diputació de Barcelona ha lliurat un projecte d’estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant el qual s’ha dissenyat i implantat un quadre de control d’anàlisi de contaminació de l’aire. 

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí