Manresa engega una campanya de sensibilització per a la millora de la recollida de residus voluminosos

07/01/2020 - 08:00

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Amb l’objectiu de disminuir l’abandonament de mobles i trastos al carrer i millorar  l’ús del servei de recollida de voluminosos, la regidoria de Barris, Acció Comunitària i Civisme i la regidoria de Ciutat Verda de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de les Associacions de Veïns i Veïnes i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), ha iniciat una campanya d’informació a la ciutadania recordant que es pot activar un servei de recollida específica per voluminosos a la porta, trucant al telèfon 010 , o que poden portar-los directament a la deixalleria fixa de Bufalvent.

En la campanya, realitzada el mes de desembre,  a banda de les recomanacions de bon ús també s’adverteix  que l’abandó de voluminosos al carrer és una infracció de l’ordenança de civisme que està penalitzada.

Cal recordar que l’Ajuntament va promoure l’any 2012 una ordenança de civisme i un pla d’actuació municipal compromès amb aquest, conscient de que el treball per la cohesió social i el sentiment de pertinença a una comunitat  precisa del foment d’uns valors i actitud cívica i respectuosa de la ciutadania en vers l’espai comú compartit, així com de comportaments respectuosos amb la llibertat dels altres, les seves singularitats i diferències, i una mirada empàtica entre  veïns i veïne.

És en aquest context que s’han anat realitzant al llarg dels anys, per part dels diferents departaments municipals però també des de la pròpia ciutat civil organitzada, diferents actuacions puntuals de foment del civisme en temes concrets, però malauradament segueixen persistint actituds incíviques que impedeixen poder avançar cap una ciutat més acollidora i amable.

Tot i que la ciutadania ha fet un esforç progressiu en els últims anys  en quan a la selecció de deixalles per fomentar el reciclatge, encara de forma freqüent es poden trobar residus voluminosos al costat dels containers – matalassos, mobles, petits electrodomèstics ...-

Des de l’Ajuntament s’espera que aquesta campanya serveixi per millorar la informació dels ciutadans i sensibilitzar de la importància de no abandonar indiscriminadament voluminosos a la via pública, i així contribuir a poder mantenir net l’espai públic.

Les  AVV associacions de veïns implicades en la campanya són les de Barri Antic,  Valldaura, Poble Nou, La Sagrada Família, Cots Guix Pujada Roja, Plaça Catalunya, Els Comtals, Sant Pau, Mion- Puigberenguer, Vic Remei, Cal Gravat, Passeig i Rodalies, Crta. de Santpedor, La Font dels Capellans, Pare Ignasi Puig, Les  Escodines i La Balconada; i també amb el suport dels Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la FAVM, El  Xup, La Balconada, Les Escodines i de la Font dels Capellans.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica

Notícia

Ja fa un any i mig que el Pont de Vilomara i Rocafort va establir el nou model de recollida de residus

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Butlletí