Com protegir la fauna quan es rehabiliten els edificis

L'Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania un llistat de més de 900 edificis que compten amb presència de nius
02/01/2020 - 08:00

Les noves construccions són cada cop més hostils per a la fauna, que històricament ha aprofitat els ràfecs, cavitats o lleixes dels edificis per criar. La majoria d’aquestes espècies són protegides, motiu pel qual cal compatibilitzar les obres de rehabilitació de les edificacions amb la continuïtat dels animals. 

En aquest context, la Generalitat va organitzar una jornada per orientar els professionals sobre com encarar el problema i buscar solucions conjuntes.

En la mateixa línia, enguany l'Ajuntament de Barcelona ha editat el llibre Arquitectura i Fauna Urbana per a què els professionals de la construcció, promotors, comunitats de propietaris, administradors de finques i altres interessats puguin consultar solucions tècniques constructives per conservar la biodiversitat associada als edificis. A més a més, posa a disposició de la ciutadania un llistat de més de 900 edificis que compten amb presència de nius.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Vídeo del programa La ciutat de les bèsties de betevé on es construiexen menjadores d'ocells amb SEO BirdLife Catalunya per als ocells a l'hivern i tardor.

Notícia

Tenint en compte el reducció de diversitat d'espècies, tant a la natura com a les ciutats, la conservació de la biodiversitat urbana s'ha convertit en un repte en els últims anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona empren accions com dur a terme un cens de papallones o instal·lar menjadors d’ocells i rampes per la fauna a les basses.

Notícia

A la ciutat de Barcelona, en ple entorn urbà, hi viuen eriçons. Pot semblar una novetat simpàtica, però el fet és que alguns d'aquests animals moren en llocs on es fan obres. Des de fa cinc anys, una població d'eriçons ha trobat refugi en un solar de Sant Andreu que ara han començat a urbanitzar

Butlletí