L'elèctrica municipal Barcelona Energia guanya el premi internacional Transformative Cities en la categoria d'energia.

Font: Ajuntament de Barcelona

27/12/2019 - 09:00

Transformative Cities premia iniciatives innovadores per fer front a problemes econòmics, socials i ecològics.

La iniciativa de les Ciutats Transformadores (Transformatives Citites) és llançada per un grup d’organitzacions regionals i internacionals, que creuen que la cooperació és essencial per construir un món millor. Ja treballen en col·laboració amb diverses xarxes i organitzacions i busquen pràctiques inspiradores municipalistes.

Quatre ciutats han estat escollides per votació popular pel premi People’s Choice 2019 de Transfomative Cities, per inspirar la gent a prendre mesures per transformar les seves ciutats en els àmbits de la gestió de l’aigua (Lagos, Nigeria), alimentació (Kitale Town, Kenia), habitatge (Ixtepec, Mexico) i energia (Barcelona).

Des del febrer de 2018, el distribuïdor públic d’electricitat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Barcelona Energia, gestiona el mercat elèctric de tota l’energia generada per la ciutat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​uns 200 GWh / any.

Des del juliol del 2018, Barcelona Energia (BE), una empresa pública d’energies renovables que ofereix una alternativa als grans proveïdors d’energia corporativa, gestiona l’electricitat de l’ajuntament i un nombre creixent de ciutadans. Aquest és part del pla del municipi d’aconseguir l’autosuficiència energètica mitjançant la instal·lació de plaques solars als terrats d’edificis de propietat pública, com ara biblioteques, mercats i centres cívics.

Un grup de treball integrat pel grup municipal de l’ajuntament i el moviment ecologista de Barcelona a Comú va crear BE per desafiar els gegants energètics; exerceixen un paper actiu en el mercat energètic; omplir la ciutat d’energia renovable produïda localment; millorar l’eficiència i l’autosuficiència; Situar els residents al centre de la presa de decisions, garantint-los el dret a l’energia.

BE és ara el major distribuïdor elèctric renovable 100% públic a Espanya. Ciutats com Cadis, Pamplona i Palma de Mallorca també opten per models similars als de Barcelona. És un instrument per promoure i fomentar la generació local d’energies renovables (principalment energia solar), tant per a instal·lacions municipals com per a residents a Barcelona (autogeneració d’ús propi).

Al juliol de 2019, BE va començar a subministrar electricitat als edificis i instal·lacions de l’Ajuntament de Barcelona i a 19 organismes i entitats del grup d’empreses municipals, donant servei a un total de 3.908 punts de subministrament. El 2019, també va començar a prestar el servei a les instal·lacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i als ciutadans, fins a un màxim de 20.000 habitatges.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona s’incorpora al projecte PRIMA, que ubicarà una plataforma d’integració d’energies renovables i emmagatzematge a Barcelona per millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic. El conveni atorga 300.000 euros a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) per desenvolupar aquest projecte, que s’alinea amb el compliment de l’Agenda 2030.

Notícia

Per oferir una tarifa adaptada a les necessitats de la situació post-covid-19, Barcelona Energia aplicarà una rebaixa en els preus de les tarifes fixes del 8% de mitjana, un estalvi anual d’entre 40 i 60 euros en la factura de la llum. La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona, que dona servei a més de 1.800 usuaris i usuàries, ofereix una nova tarifa per a comerços i petites empreses.

Butlletí