L'elèctrica municipal Barcelona Energia guanya el premi internacional Transformative Cities en la categoria d'energia.

Font: Ajuntament de Barcelona

27/12/2019 - 09:00

Transformative Cities premia iniciatives innovadores per fer front a problemes econòmics, socials i ecològics.

La iniciativa de les Ciutats Transformadores (Transformatives Citites) és llançada per un grup d’organitzacions regionals i internacionals, que creuen que la cooperació és essencial per construir un món millor. Ja treballen en col·laboració amb diverses xarxes i organitzacions i busquen pràctiques inspiradores municipalistes.

Quatre ciutats han estat escollides per votació popular pel premi People’s Choice 2019 de Transfomative Cities, per inspirar la gent a prendre mesures per transformar les seves ciutats en els àmbits de la gestió de l’aigua (Lagos, Nigeria), alimentació (Kitale Town, Kenia), habitatge (Ixtepec, Mexico) i energia (Barcelona).

Des del febrer de 2018, el distribuïdor públic d’electricitat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Barcelona Energia, gestiona el mercat elèctric de tota l’energia generada per la ciutat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​uns 200 GWh / any.

Des del juliol del 2018, Barcelona Energia (BE), una empresa pública d’energies renovables que ofereix una alternativa als grans proveïdors d’energia corporativa, gestiona l’electricitat de l’ajuntament i un nombre creixent de ciutadans. Aquest és part del pla del municipi d’aconseguir l’autosuficiència energètica mitjançant la instal·lació de plaques solars als terrats d’edificis de propietat pública, com ara biblioteques, mercats i centres cívics.

Un grup de treball integrat pel grup municipal de l’ajuntament i el moviment ecologista de Barcelona a Comú va crear BE per desafiar els gegants energètics; exerceixen un paper actiu en el mercat energètic; omplir la ciutat d’energia renovable produïda localment; millorar l’eficiència i l’autosuficiència; Situar els residents al centre de la presa de decisions, garantint-los el dret a l’energia.

BE és ara el major distribuïdor elèctric renovable 100% públic a Espanya. Ciutats com Cadis, Pamplona i Palma de Mallorca també opten per models similars als de Barcelona. És un instrument per promoure i fomentar la generació local d’energies renovables (principalment energia solar), tant per a instal·lacions municipals com per a residents a Barcelona (autogeneració d’ús propi).

Al juliol de 2019, BE va començar a subministrar electricitat als edificis i instal·lacions de l’Ajuntament de Barcelona i a 19 organismes i entitats del grup d’empreses municipals, donant servei a un total de 3.908 punts de subministrament. El 2019, també va començar a prestar el servei a les instal·lacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i als ciutadans, fins a un màxim de 20.000 habitatges.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí