Es constitueix la Mesa per a l'Agenda Balear 2030

27/12/2019 - 08:00

El Govern de les Illes Balears ha constituït, juntament amb els principals agents econòmics i socials, els consells insulars, els municipis i la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Mesa per a l’Agenda Balear 2030.

S’amplien, d’aquesta manera, els espais de diàleg social i acció conjunta que definiran les polítiques de la legislatura en tres eixos fonamentals: la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Totes les mesures que es consensuïn aniran alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides (ONU).

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que, a més de l’executiu, a la Mesa hi participaran els sindicats UGT i CCOO; les patronals CAEB i PIMEB; els quatre consells insulars; els ajuntaments, a través de la Felib, i la UIB. L’ampliació del diàleg es concretarà amb els agents socials i els consells i tindrà com a objectiu completar la mesa amb interlocutors de la societat de les quatre illes relacionats amb els eixos ambiental, social i econòmic.

És absolutament necessari mantenir el diàleg social per prendre les millors decisions per a les nostres Illes”, ha recalcat la presidenta, valorant molt positivament l’ampliació d’aquest diàleg. De fet, posteriorment, s’uniran representants dels tres nous fòrums de sostenibilitat ambiental, social i econòmica. 

Aquests espais de diàleg es constituiran a l’inici de l’any. La primera reunió serà la de Transició Energètica i Sostenibilitat Ambiental, que coordina el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i tindrà lloc la primera quinzena de gener. En aquesta reunió es començarà a abordar el Pacte per l’Aigua, anunciat ahir a la Conferència de Presidents. 

A la segona reunió, coordinada per la consellera d’Afers Socials i Esports, es tractarà l’espai de Sostenibilitat Social i es prioritzarà el Pla per a l’Habitatge per “garantir un habitatge digne a la ciutadania de les Illes”, ha exposat Armengol. 

A principis de febrer es reunirà la de Sostenibilitat Econòmica, coordinada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en què s’abordarà l’economia circular a la comunitat. Les tres meses treballaran de manera coordinada amb la Mesa per a l’Agenda Balear 2030 durant tota la legislatura. 

Armengol també ha agraït la dedicació i el compromís dels components de l’anterior Pacte per la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social, la feina dels quals tindrà continuïtat amb l’ampliació d’aquests espais de diàleg. Cal recordar que l’anterior legislatura es van impulsar polítiques com el Pla d’Ocupació de Qualitat, el d’Indústria, el de Ciència i Tecnologia, el d’Autoocupació, el d’Economia Social, l’estratègia RIS3 o el Pla Director de Cooperació, entre d’altres. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Reportatge

 A Sostenible.cat ens comprotem amb l'Agenda 2030 i publiquem un nou especial monogràfic, i també hem creat un nou apartat 2030 a la web per cercar els continguts de l'Agenda 2030 en general i en funció d'un ODS de partida.

Notícia

Segons un  informe, emès per la Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS), que analitza el compliment dels ODS en un total de 103 ciutats de l’Estat espanyol.

Entrevista
AGENDA 2030: La visió de la Generalitat de Catalunya

Bernat Solé ocupa la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya. En aquesta entrevista el conseller Solé explica els compromisos del govern de la Generalitat en relació als ODS, la importància que totes les administracions i agents socials es conjuren per avançar cap a l’assoliment de l’Agenda 2030 i el paper destacat de les administracions locals, com a governs propers als ciutadà, per poder aterrar les polítiques vinculades als ODS.

Butlletí