Es constitueix la Mesa per a l'Agenda Balear 2030

27/12/2019 - 08:00

El Govern de les Illes Balears ha constituït, juntament amb els principals agents econòmics i socials, els consells insulars, els municipis i la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Mesa per a l’Agenda Balear 2030.

S’amplien, d’aquesta manera, els espais de diàleg social i acció conjunta que definiran les polítiques de la legislatura en tres eixos fonamentals: la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Totes les mesures que es consensuïn aniran alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides (ONU).

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que, a més de l’executiu, a la Mesa hi participaran els sindicats UGT i CCOO; les patronals CAEB i PIMEB; els quatre consells insulars; els ajuntaments, a través de la Felib, i la UIB. L’ampliació del diàleg es concretarà amb els agents socials i els consells i tindrà com a objectiu completar la mesa amb interlocutors de la societat de les quatre illes relacionats amb els eixos ambiental, social i econòmic.

És absolutament necessari mantenir el diàleg social per prendre les millors decisions per a les nostres Illes”, ha recalcat la presidenta, valorant molt positivament l’ampliació d’aquest diàleg. De fet, posteriorment, s’uniran representants dels tres nous fòrums de sostenibilitat ambiental, social i econòmica. 

Aquests espais de diàleg es constituiran a l’inici de l’any. La primera reunió serà la de Transició Energètica i Sostenibilitat Ambiental, que coordina el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i tindrà lloc la primera quinzena de gener. En aquesta reunió es començarà a abordar el Pacte per l’Aigua, anunciat ahir a la Conferència de Presidents. 

A la segona reunió, coordinada per la consellera d’Afers Socials i Esports, es tractarà l’espai de Sostenibilitat Social i es prioritzarà el Pla per a l’Habitatge per “garantir un habitatge digne a la ciutadania de les Illes”, ha exposat Armengol. 

A principis de febrer es reunirà la de Sostenibilitat Econòmica, coordinada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en què s’abordarà l’economia circular a la comunitat. Les tres meses treballaran de manera coordinada amb la Mesa per a l’Agenda Balear 2030 durant tota la legislatura. 

Armengol també ha agraït la dedicació i el compromís dels components de l’anterior Pacte per la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social, la feina dels quals tindrà continuïtat amb l’ampliació d’aquests espais de diàleg. Cal recordar que l’anterior legislatura es van impulsar polítiques com el Pla d’Ocupació de Qualitat, el d’Indústria, el de Ciència i Tecnologia, el d’Autoocupació, el d’Economia Social, l’estratègia RIS3 o el Pla Director de Cooperació, entre d’altres. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 objectius de desenvolupament sostenible que s'han d'assolir el 2030.

Notícia

A la trobada hi van assistir representants de ciutats europees i catalanes, per debatre estratègies i experiències en l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible fixats per l’Agenda 2030. Amb motiu d’aquesta jornada a la ciutat de Manresa, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha editat material de suport i productes de marxandatge amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització sobre l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

Article

L'Agenda 2030 i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per part de les Nacions Unides l’any 2015, marquen l'agenda internacional i, per primera vegada, incorporen als Governs Regionals i Locals com a aliats de primer ordre per a la seva consecució. .

Butlletí