L’ATM crea ara la T-familiar, amb 8 viatges multipersonals durant un mes

Font: Betevé i ATM

12/12/2019 - 21:48

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat la creació del bitllet T-familiar, un títol multipersonal de vuit viatges per a famílies de fins a quatre membres. Tindrà una validesa de 30 dies i un preu de 10 € per a una zona.

Ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després del consell d’administració de l’ATM, que ha aprovat les tarifes del transport públic per al 2020, anunciades la setmana passada. L’han acompanyat la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, i el vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

La T-10 seguirà sent multipersonal fins al març

La T-familiar no començarà a funcionar fins a l’1 de març del 2020 perquè les famílies que ara tenen T-10 les podran seguir utilitzant fins aleshores de forma multipersonal (no com s’havia explicat la setmana passada). Calvet ha explicat que la T-familiar “servirà per a famílies que baixin a Barcelona o es desplacin per la ciutat ocasionalment”.

La T-16, gratuïta de tot

L’última novetat que ha explicat l’ATM en l’aprovació final de les tarifes per al transport públic té a veure amb la T-16, el bitllet per a joves de fins a 16 anys. Es manté que tingui viatges il·limitats de forma gratuïta i, a més, s’eliminen les despeses derivades de la primera expedició.

En aquest sentit, si fins ara calia pagar 35 € per obtenir la T-16 per primera vegada, a partir del gener els joves hauran de pagar 0 € en la primera expedició de la T-16. Ara bé, si la perden i l’han d’obtenir una segona vegada, aleshores sí que hauran d’abonar les despeses de gestió de 35 €.

Tarifes per a TMB 2020 i nous títols

Les tarifes per al 2020 venen carregades de novetats respecte als títols vigents fins ara. La T-10 desapareixerà i donarà pas a dues noves targetes: la T-casual (per als usuaris que fan pocs viatges en transport públic) i la T-usual (per als usuaris habituals). El primer títol tindrà 10 viatges i serà més car que la T-10 actual, mentre que la T-usual tindrà una validesa d’un mes amb viatges il·limitats, i serà més barata que la T-mes d’ara.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van aconseguir divendres passat, 23 d’abril, diada de Sant Jordi, un nou màxim en el volum de passatge de les últimes setmanes amb més d’1.451.000 validacions, segons el recompte provisional. Aquesta dada destaca per sobre dels registres dels dies feiners anteriors, que oscil·laven al voltant dels 1,3 milions de validacions entre totes dues xarxes.

Notícia
EMT

EMT

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha iniciat el procés mitjançant el qual es compraran deu nous autobusos híbrids aquest any 2021. Així ho ha anunciat Jordi Fortuny, president de l’EMT, qui ha destacat que “aquesta adquisició forma part del pla de renovació de flota ja previst a l'Empresa Municipal de Transports”.

Butlletí