Tres noves parades de metro tindran punts de recollida selectiva

06/12/2019 - 08:00

Les parades de Fontana, Lesseps i Valldaura de la L3 disposaran de contenidors selectius a partir d’aquest dilluns 25 de novembre.

La recollida selectiva es va posar en marxa a la xarxa de Metro com a prova pilot a les estacions de Catalunya, Paral·lel, Passeig de Gràcia i Universitat l’any 2010. Ara es dóna un nou impuls a la recollida selectiva al Metro afegint-hi aquestes tres noves estacions en prova.

La prova pilot, consisteix en la creació de punts de recollida selectiva al passadís central i les andanes. Aquests punts disposen de tres papereres de recollida selectiva: groga pels envasos de plàstic, llaunes i brics; blava per paper i cartró; i grisa pel rebuig. S’han dissenyat amb la finalitat de recollir la brossa més comuna que generen els usuaris del Metro, per això no hi ha punt d’orgànica ni vidre, uns tipus de residu totalment marginals.

Els nous punts de recollida selectiva són fàcilment recognoscibles perquè estan dotats d’unes tapes que imiten els colors i formes habituals de la recollida selectiva a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Durant l’any 2020 i si els resultats són satisfactoris, s’estendrà aquesta prova a 12 estacions més de la mateixa L3, amb la voluntat de reproduir aquests punts de recollida a tota la xarxa de Metro de manera gradual.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
30/01/2020 - 09:00
Auditori del Pati Manning (Diputació de Barcelona). C/ Montalegre, 7. Barcelona.
Notícia
Entrarà en vigor el maig del 2020 i els ciutadans pagaran entre 27 i 51 € l’any

L’Ajuntament de Barcelona implantarà l’any que ve una taxa per la recollida de residus que, en un futur, premiarà els domicilis que reciclin més. D’entrada, la taxa serà igual per a tota la ciutat, entre 27 i 51 € l’any per llar, i anirà inclosa dins el rebut de l’aigua, en què ara ja se’n paga també una pel tractament de residus. El preu de sortida de la taxa es marcarà segons el consum d’aigua de cada domicili.

Butlletí