Els camins escolars de Manresa fomenten millors hàbits d'accés als centres educatius

21/11/2019 - 09:00

Desenes d'alumnes, famílies i mestres de tres escoles de Manresa participen als "Camins escolars" per fomentar millors hàbits d'accés als centres. En l’edició d’enguany s’ha celebrat a les escoles Serra i Hunter, Ítaca i l’Espill.

El regidor d’Ensenyament i Universitats Antoni Massegú ha participat a l’acte a l’escola l’Espill, acompanyant l’alumnat des del Pont de Ferro, per tal de promoure que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma.

Manresa va celebrar el 24 d’octubre, l’activitat “Camins escolars”, una iniciativa que pretén promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l’escola a peu i de forma autònoma. Com a estratègia educativa que fomenta l’educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s’emmarca dins els objectius i les línies d’educació del Pla Educatiu d’Entorn i el programa Educació 360. 

Aquest any l’activitat es va dur a terme a partir de les 8:40 del matí a les escoles Espill, Ítaca i Serra Húnter. A l’escola Ítaca el punt de trobada va ser davant les cases de la Sagrada Família per fer el recorregut fins al centre escolar, situat a la Ctra. del Pont de Vilomara, 131–141. Pel que fa a l’escola Serra i Húnter, la trobada era davant del Casal de les Escodines i els alumnes van anar fins l’escola situada al Passeig de Sant Jordi de la Balconada s/n. 

L’alumnat que va participar d’aquesta activitat, acompanyats per mestres del centre i pares i mares voluntaris, van identificar els camins escolars amb diverses pancartes amb el logotip dels Camins escolars. 

El projecte “Camins escolars” és una activitat que se celebra a la ciutat des de fa dos cursos i des de la Comissió de Treball de Camins escolars, s’ha decidit que se celebrarà cada 24 d’octubre (feiner). La Comissió es coordina directament amb les regidories d’Ensenyament i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa. 

Es tracta d’un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l’espai públic i els hàbits de mobilitat en el que, d’una banda, es condicionen un conjunt d’itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola en modes ecomovibles i, d’una altra, es desenvolupen un conjunt d’accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l’entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.). 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Enguany tres escoles participen en l’activitat: Puigberenguer Espill i Ítaca. El regidor d’Acció Climàtica i Educació, Pol Huguet Estrada; i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia Estany, han participat en l’itinerari a l’escola  Puigberenguer, acompanyant desenes d’alumnes, pares, mares i professorat que han seguit el caminet del carrer Montalegre fins arribar a l'escola

 

Notícia

Els infants vagin en bus urbà, en bicicleta o a peu a les escoles disposaran d'un servei de monitoratge. Les escoles Ítaca, Puigberenguer, Les Bases i L’Espill ja fan ús d’aquest programa, que es vol ampliar a més centres escolars. L’objectiu del projecte és afavorir la conciliació familiar, a la vegada que es promou la mobilitat sostenible i s’habitua els infants a desplaçar-se per la ciutat a peu o en bus urbà

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Butlletí