Més de 250 experts debatran a Barcelona el paper de les ciutats davant el canvi climàtic

Font: Mon Planeta

11/11/2019 - 08:30

El congrés que es farà el mes de març de 2020, analitzarà les pressions i incerteses que poden afectar als serveis urbans bàsics com el subministrament d'aigua i energia

Prop de 250 experts europeus analitzaran l'impacte del canvi climàtic en els serveis essencials com l'aigua, l'energia o les telecomunicacions durant la conferència 'Urban Resilience in a Context of Climate Change' (URCC), que la multinacional Suez organitzarà el mes de març a Barcelona.

La iniciativa forma part del projecte europeu Resccue, liderat per aquesta empresa per fomentar la innovació per augmentar la capacitat de les ciutats de resistir i combatre el canvi climàtic.

Les gestió dels serveis d'aigua i energia serà un dels pilars de debat d'aquest congrés

Així, s'analitzarà l'impacte del canvi climàtic en els serveis essencials urbans i mirarà de desenvolupar eines innovadores per construir ciutats més intel·ligents i resistents. 

La conferència que es farà a Barcelona els dies 9 i 10 de març de 2020 reunirà a representants d'administracions, de l'acadèmia, d'empreses i comunitats locals, per debatre diferents aspectes de la resiliència urbana i el canvi climàtic.

En l'actualitat, el 54% de la població mundial viu en àrees urbanes i la xifra podria augmentar fins el 66% l'any 2050. El canvi climàtic genera pressions i incerteses que poden afectar als serveis urbans bàscis com el subministrament d'aigua i energia, el que fa que la capacitat de la ciutat per funcionar de manera continuada serà crucial per a la major part de la població mundial. 

La conferencia l'organitza UN-Habitat, l'Ajuntament de Barcelona, Suez i el Centre Tecnològic de l'Aigua, tots ells socis del projecte Resccue que financia la Comissió Europea. Els organitzadors han definit un Comitè Científic format per més d'una vintena d'experts de diferents àmbits. 

Els temes que s'analitzaran són l'avaluació de perills i riscos en serveis urbans crítics, la gestió del risc climàtic i resistència en les zones urbanes, les dades climàtiques als serveis climàtics, pronòstic, monitoreig, control en temps real i suport de decisions. 

A més a més s'estudiaran les estratègies d'adaptació i solucions basades en la natura per millorar la resiliència, les institucions, governança i planificació, el finançament per a la resiliència i l'adaptació al canvi climàtic, el compromís ciutadà i justícia social i la innovació, la comunicació i intercanvi de dades i la coproducció de coneixeixements, solucions i serveis.

Els models i eines que proposa el projecte s'estan validant ara mateix a Barcelona, Lisboa i Bristol. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El reconeixement s’emmarca en la participació de Barcelona a la missió europea ”100 ciutats intel·ligents i neutres en carboni al 2030”, que agrupa les ciutats capdavanteres en descarbonització.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Butlletí