La meitat dels residus recollits al mar aquest estiu a les Balears eren plàstics

Font: EFE Verde

09/11/2019 - 07:00

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies. Trenta embarcacions han format part de el dispositiu.

El 49,6% de les 66,2 tones de residus recollits aquest estiu pel servei de neteja de litoral a les Illes Balears eren plàstics, mentre que el 21,8% eren fustes, el 12,7% vegetació, un 10,4% restes orgàniques , un 0,1% olis i el 5,3% un altre tipus de materials.

Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient i Territori en un comunicat, al litoral de Mallorca es van recollir 42 tones, en el de Menorca 12,6, al mar d'Eivissa 9,6 i a Formentera 1,9 tones.

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies entre el 15 de maig i el 30 de setembre, amb una mitjana de recollida de 433,2 quilos de residus diaris.

Trenta embarcacions han format part de el dispositiu, que gestiona l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua). Quatre dels vaixells són de grandària mitjana i estan ideats per treballar allunyats de les platges, mentre que les altres 26 barques han realitzat la seva tasca prop de la costa.

Per a les barques de litoral dels plàstics han suposat el 46,6% de l'total de residus, mentre que a el que recull per les de "semilitoral" el plàstic va representar el 65,8%.

La major concentració de plàstics s'ha donat a la zona norteste de Mallorca, amb percentatges de 89% a Muro, el 85% a Alcúdia i el 84% a Sant Llorenç, ia Menorca, amb registres de l'73% a Sant Lluís i el 70% a Alaior i Es Migjorn. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’aplicació web ReVIU permetrà la prevenció de la generació de residus mitjançant la reutilització d’objectes que podran intercanviar els usuaris de les deixalleries de Menorca

Article

Una trobada en línia entre països de la Mediterrània permet avançar cap a una política comuna de protecció de la fanerògama marina

Notícia

“Menorca Sense Plàstic” és una aliança entre la Fundació per a la Preservació de Menorca, l’Institut Menorquí d’Estudis, el GOB Menorca, l’Associació Leader Illa de Menorca i Per la Mar Viva.

Butlletí