El projecte Eix Besòs Circular posa en marxa un circuit de recollida de fracció orgànica

08/11/2019 - 09:00

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià estan desenvolupant, a través de la societat municipal Reactivació Badalona, SA, el projecte Eix Besòs Circular. Es va iniciar l’any passat i fa uns dies els dos municipis han renovat el conveni de col·laboració. Enguany la novetat serà la posada en marxa d’un circuit de recollida de fracció orgànica entre grups d’empreses.

La simbiosi industrial és una de les principals formes d’aplicar l’economia circular al teixit empresarial. Eix Besòs Circular pretén millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat, tot aprofitant sinergies entre les mateixes empreses, independentment del sector concret d’activitat. La simbiosi es tradueix, sobretot, en l’intercanvi de materials (que poden ser de rebuig per a una empresa i servir de matèria primera a una altra), energia i aigua, així com en la posada en comú d’actius, mitjans logístics, experiència, etc.

Els principals objectius d’aquest projecte supramunicipal són quatre:

*Incorporar-hi el màxim nombre d’empreses d’ambdós municipis i assegurar que hi  participin activament.

*Elaborar una base de dades amb les empreses i els recursos i mitjans que poden compartir.

*Desenvolupar les col·laboracions més eficients pel que fa a la reducció de residus.

*Aprofitar l’existència del campus Diagonal-Besòs a Sant Adrià per crear un pol de coneixement combinant el resultat de les col·laboracions, la investigació i la tecnologia que posseeix la universitat.

L’economia circular genera un benefici econòmic directe que fa que l’activitat de reciclatge i la gestió conjunta de residus desaprofitats siguin rendibles, a més de l’evident benefici ambiental. Al mateix temps, ajuda a crear noves activitats econòmiques, incrementa la riquesa i l’ocupació i fa viable una gestió conjunta dels polígons industrials.



 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

El Govern de la Generalitat de Catalunya licitarà el desdoblament de la canonada per resoldre de manera definitiva la fuita històrica de Badalona.

Notícia

S’ha començat a instal·lar una nova canonada de 70 metres que reconduirà l’aigua fins a un dipòsit municipal des d’on s’extraurà per regar zones verdes de la ciutat.

Butlletí