Manlleu crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica

10/10/2019 - 07:30

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat.

Després de més de 3 anys treballant en matèria d’estalvi i eficiència energètica, des de l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu s’impulsa la creació de la Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica.

A Catalunya, la crisi econòmica dels darrers anys ha tingut un fort impacte i propiciat noves situacions de vulnerabilitat econòmica  que afecten directament a les despeses bàsiques de la llar, com son els subministraments d’aigua, llum i gas o altres fons de calor.

Per altra banda, l’avenç en polítiques de sostenibilitat energètica i canvi climàtic ha anat evolucionant en els darrers anys, desenvolupant-se l’any 2008 un Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, fonamentats a Manlleu, en un primer Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Aquest pla va estar actualitzat l’any 2016 en un nou Pla d’eficiència energètica i sostenibilitat de Manlleu, vigent en l’actualitat, i que recull diferents accions.  Emmarcada dins aquest pla, es crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica que té per objectius:

- Incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general.

- Disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat.

- Millorar l'eficiència energètica de les llars.

- Informar a la ciutadania sobre els seus drets, recursos disponibles i requisits per accedir al servei i als recursos que aquest ofereix.

- Capacitar i apoderar a les persones en situació de vulnerabilitat energètica.

- Establir contacte amb les companyies subministradores per tal d’afavorir la signatura de convenis de col·laboració que afavoreixin l’aplicació de mesures de protecció a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Per tal d’arribar a tothom, l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat: Associació de la Gent Gran, Casal Cívic Frederica Montseny, ASVAT, àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat i Mercat Municipal.

El dimecres dia 9 d’octubre s'ha fet la inauguració de l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica de Manlleu al Mercat Municipal. Amb l'assistència d'Àlex Garrido, el regidor de Promoció Social i Personal, Pere Compte, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, a més d’altres regidors i regidores del consistori i representants d’entitats del tercer sector.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Acte

Butlletí