Les i els alumnes de l'Escola Francesc Platón i Sartí d'Abrera commemoren la Setmana de la Terra 2019 amb diferents activitats de conscienciació

10/10/2019 - 08:00

La celebració de la Setmana de la Terra pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental al municipi per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les futures generacions. 

En el marc de la Setmana de la Terra 2019 que enguany va tenir lloc del 23 al 27 de setembre, les i els alumnes de l’Escola Francesc Platón i Sartí d’Abrera van organitzar diferents activitats de conscienciació sobre el canvi climàtic, el reciclatge i l’ús del transport al municipi. 

En declaracions als companys de Ràdio Abrera, alguns i algunes alumnes de quart de primària del centre van explicar que "per celebrar la Setmana del Clima hem fet un grup cooperatiu i hem realitzat diferents cartells que tracten sobre la contaminació, l'ús dels cotxes i del transport, del llum, sobre el reciclatge i de les conseqüències de no utilitzar elements biodegradables, que estan penjats a la porta de la nostra escola. A més, hem decidit fer aquesta acció perquè totes i tots els nens i nenes de l'escola prenguem consciència i fem tot el possible per respectar el nostre entorn".

Els i les alumnes de 6è de primària també han explicat la seva activitat al llarg d'aquesta setmana de conscienciació i valoren positivament aquest tipus de reivindicacions, ja que "es fan perquè la gent d'Abrera sigui conscient de les conseqüències dels nostres actes i que si no abordem el canvi climàtic, el forat de la Capa d'Ozó es farà més gran, l'oxigen s'acabarà i no es podrà fer res després. Creiem que ho estem fent molt bé i que a l'escola ho estem treballant força perquè nosaltres quan siguem adults reciclem molt, que el planeta no es faci malbé i que el cuidem bé perquè no tenim un altre planeta per viure. A més hem de tenir present la importància del reciclatge i que la Terra ens dóna moltes coses i nosaltres no ho estem aprofitant i el fem malbé".


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Notícia

En el marc de les propostes de servei comunitari i dins el  projecte Alumnes Gestors del Territori, l'Ajuntament del Prat durant els darrers cursos escolars s'ha ofert  que l'alumnat  conegui i participi activament en la gestió d’alguns espais naturals.

Notícia

Prevenir la generació de residus és la millor manera de disminuir l’impacte sobre el medi ambient que aquests generen i de malbaratar recursos. Els envasos d’un sol ús són una de les principals fonts de residus domèstics. Per això des de l'Ajuntament d'Abrera han repartit carmanyoles a tots els escolars d’educació infantil i primària del municipi.

Butlletí